Tüketici Uyarı Tonu Nedeniyle Numarasını Değiştirmiyor" - Son Dakika
Güncel

Tüketici Uyarı Tonu Nedeniyle Numarasını Değiştirmiyor"

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay: "Bip tonu uygulaması, numara taşınmasının ilk dönemlerinde operatörlerarası konuşma pahalı olduğundan önemliydi.

13.08.2014 11:19

ZEHRA MELEK ÇAT - Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, "Bip tonu uygulaması, numara taşınmasının ilk dönemlerinde operatörlerarası konuşma pahalı olduğundan önemliydi. Şimdi ise bütün tarifeler her yönedir. Yani bip sesine ihtiyaç kalmamıştır" dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de olan Altay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), artık dönemini tamamlayan bip (NTS) uyarı tonunu kaldırmaya yönelik kamuoyu araştırması yaptığını belirtti.

Bir GSM abonesinin numarasını başka operatöre taşıdığını belirten uyarı tonunun, artık küçük düşürücü bir ses olarak algılandığını ifade eden Altay, bu yönde şikayetlerin de arttığını söyledi.

Altay, bip uyarı tonunun, tüketicinin yaşam kalitesine uygun olmadığını vurgulayarak, "Bip tonu uygulaması, numara taşınmasının ilk dönemlerinde operatörlerarası konuşma pahalı olduğundan önemliydi. Bunun yanında her yöne paketleri bu kadar aktif değildi. Şimdi ise bütün tarifeler her yöne. Yani bip sesine ihtiyaç kalmamıştır. Birçok tüketici uyarı tonu nedeniyle numarasını değiştirmemekte, bu da rekabetin önüne engel teşkil etmektedir. Sırf tüketici konforuna aykırı olduğu için Avrupa'da birçok ülkede bu uygulama kalktığı gibi, ülkemizde de kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Uyarı tonuna devam etmek isteyen tüketicilerin de olabileceğini dile getiren Altay, bunlar için de uyarı tonu yerine aranan GSM operatörünün isminin söylendiği uyarı sesi uygulamasının başlatılmasının daha uygun olacağını sözlerine ekledi.

Operatörler, abonelerine, hattın başka bir operatöre taşındığını anlayabilmeleri için farklı bir uyarı tonu dinletiyor. Kamuoyunda tartışma konusu olan uygulama üzerine BTK, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nı hazırlayarak kamuoyu görüşüne açtı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüketici Uyarı Tonu Nedeniyle Numarasını Değiştirmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement