Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin Açıklaması

1997 den bu yana Türkiye’de tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren Tüketiciler Birliği birçok ilde olduğu gibi artık İzmir’de de tüketicilerin ikinci adresi olacak.

29.03.2016 15:27

1997 den bu yana Türkiye'de tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren Tüketiciler Birliği birçok ilde olduğu gibi artık İzmir'de de tüketicilerin ikinci adresi olacak. İçerisinde her meslekten üyenin bulunduğu İzmir şubenin başkanlığına hukukçu kimliği ile tanınan Mehmet Öztürk atandı.

Şubenin açılışı için İzmir'e gelen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin genel başkan seçildikten sonra ilk açılan şube olması sebebi ile "İzmir deki tüketicilerin artık daha az sorun yaşayacaklarına inanıyor ve hayatımdaki ilk kurdeleyi kesiyorum, inşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Açılış sonrasında basın mensupları ile bir süre sohbet eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tüketicilerin yaşadığı sorunlar itibari ile bir hayli mesafe kat ettiklerini belirtti. En büyük hedeflerinin tüketicinin bir sorun yaşadığında bu sorunu nasıl çözeceği ile değil, sorunu yaşamadan hayatına devam etmesi noktasında neler yapılacağı ile alakalı olduğunu vurguladı. En büyük açmazın hak arama noktasında ki cesaret eksikliği olduğunu ve geçen zaman zarfında bu engeli büyük oranda aştıklarını dile getiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim derdi ki tüketicilerin fendi bankayı yenecek? Geldiğimiz nokta itibari ile bankalar önümüzde diz çökmüştür. Seneler süren mücadele sonrasında bankaların uydurdukları ve tüketiciye ekstra bir yük getiren gelir kalemlerini mahkeme kararlarıyla ve yeni kanunlar ile iptal ettirdik. Ancak bütün hesaplarını bu uydurma gelir kalemleri ile yapan bankalar birer birer elinden giden fahiş karlarını tekrar elde etmek için BDDK'ya adeta yalvardı. BDDK'da bu yalvarışlara daha fazla dayanamadı ve 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanununun ruhunu katlederek bankalara bir kısım uydurma gelirlerini geçici olarak iade etti. Geçici olarak kelimesinin altını çiziyorum. Bunları tekrar kanunun ruhuna uygun olarak iptal ettireceğiz. Ama mahkemeler aracılığı ile ama kanunlar ile. Bankaların hırsızlıklarını söylemekten bıktık ama onlar hırsızlıktan bıkmadılar. En basitinden konut kredileri için yapılan ekspertiz de bile tüketicinin parasına tenezzül eden ve hırsızlık yapan bir bankacılık anlayışı ile karşı karşıyayız. Hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine ekspertiz ücretinin iadesi için başvuran tüketiciler artık eksper ücretlerini geri alıyorlar. Fakat burada bir hak alınırken ortaya bir de hırsızlık çıktı. Ekspertiz firmasına 600 TL ekspertiz ücreti ödedim diyen banka bunu ispat edemediği gibi çoğunlukla da 280 TL fatura gönderiyor. Yani 320 TL fazla alarak hem yalan söylemiş oluyorlar hem de hırsızlık yapıyorlar. Anlayacağınız bu mücadele hız kesmeden devam edecek." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement