Tüm Eğitim Sen'den Özgecan'ın Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Tüm Eğitim Sen'den Özgecan'ın Ailesine Taziye Ziyareti

Tüm Eğitim Sen heyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

07.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Eğitim Sen heyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Tüm Eğitim Sen Genel Sekreteri Mithat Beydoğan'ın başkanlığındaki heyet, 8 Martta Siirt'te "Başka Özgecanlar ölmesin" sloganıyla düzenleyeceği etkinlik öncesi Mersin'e giderek, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan'a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan baba Aslan, Siirt'in evliyalar diyarı olduğunu, en kısa zamanda Tillo'da İbrahim Hakkı Hazretleri, Veysel Karani Hazretlerinin türbelerini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Aslan, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu:

"Ben de o topraklarının çocuğuyum. Oradaki güzel dost ve insanlarla yemek yemek ve içmek, Veysel Karani Hazretlerinin ve Fakirullah Hazretlerinin toprağına yüz sürmek istiyorum. Onlarla belki zahiren ileriki bir zamanda buluşacağız. Ama biz, zaten onlarla mana aleminde gönlümüzde hem hal olduk. Biz aciz kullar onların ışığıyla onların gönlündeki bu toprağa düşmüş güzellikleriyle bizler bu yolda ilerleyebiliyoruz. Bu anlamda Siirt'te gelip görmek istiyorum."

Burada aileyle bir süre görüşen Beydoğan, çıkışta gazetecilere, insan olan herkesin bu acıyı kabul edemeyeceğini ve başka acıların yaşanmaması için toplumun bilinçlenmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Özgecan Aslan'a yapılan saldırının acısının her yerde en derin duygularla hissedildiğini ifade eden, Beydoğan, "Bölgemizdeki töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddette dikkat çekmek amacıyla 'Başka Özgecanlar Ölmesin' sloganıyla bir panel düzenleyeceğiz. Yarın Siirt Üniversite'sinde düzenleyeceğimiz panele konuşmacı olarak katılması için Özgecan'ın babası Mehmet beyi davet ettik. Kadına şiddette tüm Türkiye'de sembol haline gelen ve Türkiye'nin sahip çıktığı Özgecan'ın ailesinin görüşleri de bir o kadar bizim için önemli olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüm Eğitim Sen'den Özgecan'ın Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement