Tunca Nehri'nde taşkın riski - - Son Dakika
Güncel

Tunca Nehri'nde taşkın riski -

Son sağanaklarla debisi iki günde 4 kat artan Tunca Nehri, yatağının dar olduğu kısımlarda dolgun akmaya başlarken, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılacağı Er Meydanına giden köprülerden birinin gözleri kapanma seviyesine geldi.

19.06.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son sağanaklarla debisi iki günde 4 kat artan Tunca Nehri, yatağının dar olduğu kısımlarda dolgun akmaya başlarken, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılacağı Er Meydanına giden köprülerden birinin gözleri kapanma seviyesine geldi.

Hem havzasının bulunduğu Bulgaristan'daki hem de Edirne'deki kuvvetli yağışlar nedeniyle debisi yükselen Tunca Nehri'nin debisinin daha da artması endişe yaratıyor. DSİ verilerine göre 2 gün önce 43 metreküp/saniye ölçülen nehrin debisi son ölçümlerde 154 metreküp/saniyeye yükseldi.

Polis ve AFAD ekipleri, Kırkpınar alanı etrafındakileri uyararak dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer, gece saatlerinde suyun yükselme riskinin bulunduğunu bildirdi.

Nehrin taşması halinde Sarayiçi adasına ulaşımı sağlayan iki köprüden Fatih Köprüsü trafiğe kapatılacak. Yarın başlayacak 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için ulaşım Kanuni Köprüsünden sağlanacak.

- Gürkan incelemede bulundu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da debinin yükselmesi haberini aldıktan sonra hem nehirde hem de Er Meydanında incelemelerde bulundu.

Tunca Nehri'nin debisinin yarın öğle saatlerinde düşmesinin beklendiğini ifade eden Gürkan, "Sadece Edirne'de değil Türkiye'nin her köşesinde yoğun yağış var. Tunca neredeyse sıfır kodunda akıyor ve akışı da çok kuvvetli. Bulgaristan'da nehrin debisi düşmeye başlamış ama yarın öğleyin etkisini gösterir. Sarayiçi'ndeki standları dikkatli olmaları yönünde uyardık. En büyük kaygımız Meriç Nehri'nin şişmesi, böyle olursa geriye teperek Tunca'yı taşıracak. Fakat Meriç'te böyle bir risk yok" diye konuştu.

Nehrin taşması halinde Sarayiçi mevkisinde tedbir alacaklarını belirten Gürkan, "Er Meydanında çimen güreşmeye elverişli, ortamda ıslaklık ya da çamur yok. Edirne'de de Cumartesi ve Pazar günü yağış beklenmiyor. Sarayiçi'nde, Tunca'daki artış devam ederse rögarları geriye taşmaması için betonla kapatacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunca Nehri'nde taşkın riski - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement