Tunceli'de Doğa Gezileri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Doğa Gezileri Sürüyor

Tunceli\'de Doğa Gezileri Sürüyor

Çözüm sürecinin başlamasının ardından, Tunceli'de kentin tanıtımı amacıyla Dersim Gezginler Grubunca düzenlenen geziler kapsamında Çemişgezek gezildi.

28.04.2014 12:52  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin tarihi mekanlarını ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen doğa gezilerine Çemişgezek ilçesinde devam edildi.

Çözüm sürecinin başlamasının ardından, kendilerine Dersim Gezginler Grubu adını veren topluluğun geçen yıl düzenlediği doğa gezileri büyük ilgi görmüştü. Bu kapsamda, Çemişgezek ilçesine düzenlenen geziye, yaşları 9 ile 55 arasında değişen 90 kişi katıldı.

İlçeye gelen gruptakiler, Tahar Çayı kıyısında yemek yedi. Traktör römorkunda çayı geçen doğa severler Tahar Vadisi'nde yürüyüş yaptı. Gruptakiler, daha sonra, ilçe merkezine yakın bir noktadaki, kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen, 250 metre yükseklikteki kayalara oyulan 20'ye yakın oda, koridorlar ve su sarnıçlarından oluşan "Derviş Hücreleri"ni ve ilçedeki bazı tarihi mekanları gezdi.

Geziye katılanlardan Zeynep Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa bir doğa gezisine katıldığını ve Çemişgezek'e hayran kaldığını belirterek, "Tek kelimeyle muhteşem bir yer. İlk defa geldim Çemişgezek ilçesine. Gerçekten harika bir yer. Herkesin gelmesini kesinlikle istiyorum. Tarihi, suyu, doğası ve havasıyla gerçekten muhteşem bir yer. Kesinlikle gelin ve burayı görün" dedi.

İstanbul'da okuyan üniversite öğrencisi Güney Akgül de Tunceli'ye ilk defa geldiğini dile getirerek, "İnsan burada hareket ettikçe güzelleşiyor. Yürüyüş yapmayı çok seviyorum zaten. Ayrıca tarihi olarak da çok güzel. Kent ayrıca kendi başına güzel. Muhteşem yani ne diyeyim" ifadesini kullandı.

Diş hekimi Sultan Yavuzer ise yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Çemişgezek'e geldiklerini ve güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, "Derviş Hücreleri gerçekten görülmeye değer bir yermiş. Bu kadar tırmanışa, emeğe değdi. Güzel bir gündü, herkese öneriyorum" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Doğa Gezileri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement