Tunceli'de Kaçak Avlanmaya Tepki - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Kaçak Avlanmaya Tepki

Bir grup doğasever, yaban hayatının korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

25.12.2013 15:20  Güncelleme: 15:32

Tunceli'de bir grup doğasever, kaçak avlananlara tepki göstererek, yaban hayatının korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Kendilerini "Dersim Doğa Koruma Gönüllüleri" olarak adlandıran bir grup, Tunceli Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Haydar Çetinkaya, Tunceli'de yaban hayvanlarının kaçak avlanmasına karşı duyarlılık geliştirmek amacıyla basın açıklaması yapma gereği duyduklarını söyledi.

Tunceli'nin sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da çok önemli yaban hayatı sahalarından olduğunu ifade eden Çetinkaya, Tunceli'de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve korunan pek çok türde yaban hayvanının yaşadığını belirtti.

Kış mevsiminde kaçak avlanmanın arttığına dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Dersim'de olsun ya da olmasın tüm dünyadaki canlıların yaşam hakkı vardır. Hayvanların dili yoktur, hayvanların bu katliamlara karşı yapabilecekleri hiçbir şey yoktur. Bizler duyarlı insanlar, doğaseverler, hayvan dostları olarak bunların dili olmak zorundayız. Dersim'de son yıllarda artan avcılık faaliyetleri sonucu yaban hayatı tükenme noktasına gelmiştir. Burada yereldeki kişilerin avcılık adı altında gerçekleştirdikleri, hayvan katliamıdır, önlerine gelen her şeyi avlamaktadırlar. Bunun adı avlanmak değil, olsa olsa barbarlıktır, katliamdır, hayvan düşmanlığıdır, çevre ve doğa düşmanlığıdır."

Yaban hayatının korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya çağıran Çetinkaya, vatandaşlardan çevrelerinde gördükleri avcıları ihbar etmelerini istedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Kaçak Avlanmaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement