Tunceli'de Kapalı Yol Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Kapalı Yol Gerginliği

Tunceli\'de Kapalı Yol Gerginliği

Tunceli’de Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Anafatma Ziyareti’ne gitmek isteyen gruba, polisin yolun güvenlik gerekçesiyle kapalı olması nedeniyle izin vermedi.

30.07.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Anafatma Ziyareti'ne gitmek isteyen gruba, polisin yolun güvenlik gerekçesiyle kapalı olması nedeniyle izin vermedi. Polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Tunceli'de bu yıl 16'ncısı düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin üçüncü gün programı kapsamında aralarında HDP Milletvekili Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ve Alevi Dedelerinin de yer aldığı bir grup, Ovacık yolu üzerinde bulunan Anafatma Ziyareti'ne gitmek istedi. Ancak grubun yolu, merkez Kemerbel mevkiinde kesildi. Tunceli-Ovacık karayolunun festival süresince güvenlik gerekçesiyle kapalı olduğunu belirten ve güvenlik önlemi alan polis ekipleri, geçişlere izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Gerginlik, HDP Milletvekili Alican Önlü ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul'un yetkililerle yaptığı görüşme sonucu gruptan 15 kişinin yürüyerek ziyarete gitmesine izin verilmesiyle sona erdi.

Tunceli Valiliği, Ovacık karayolu güvenlik gerekçesiyle 31 Temmuz 2016 tarihine kadar çift taraflı olarak ulaşıma kapatmıştı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kapalı Yol Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement