Tunceli'de Köy Yollarında Kış Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Köy Yollarında Kış Hazırlıkları Tamamlandı

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nafiz Yıldırım, 365 köy ve bin 99 mezrada yürütülecek karla mücadele çalışması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

08.12.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nafiz Yıldırım, 365 köy ve bin 99 mezrada yürütülecek karla mücadele çalışması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, merkez ve 7 ilçede sorumluluk alanında bulunan 365 köy ve bin 99 mezrayı kapsayan 3 bin 336 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini belirtti.

Kış mevsimin uzun süreli ve yoğun kar yağışlı geçtiği illerden birisinin de Tunceli olduğunu, bu nedenle karla mücadele çalışması yürütecek tüm araçların bakım onarımdan geçirilerek hazır bekletildiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İlimizde kış mevsimi gündelik yaşamda aralık ayı ile mart ayları arasında önemli ölçüde varlığını hissettirmekte ve ulaşımı olumsuz yönde etkilemektedir. Coğrafi olarak yüksek rakımlı olan Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Hozat ilçelerine bağlı köylerimizde gündelik hayatı etkiler düzeyde kar yağışı meydana gelmekte özellikle Ovacık ilçesinde kışın en yoğun kar yağışlı olduğu dönemlerinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 2 ile 3 metre arası değerlere ulaşmaktadır. İlimiz kırsal alanındaki köy ve mezralarında yaşayan nüfusun ulaşım konusunda kış mevsimin olumsuz şartlarında mağduriyetleri an aza indirmek için 8 ekip, 100 personel, 45 çeşitli iş makinesi gereçleri ile 24 saat ulaşılabilir kamu hizmetini hedefliyoruz. Ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarında öncelikli olarak grup köy yolları, karakol yolları, taşımalı eğitim yapılan yollar, hastası olan köy yollarının açılmasını sağlayacak, ardından diğer köy yollarında kış boyunca vatandaşlarımızı mağdur etmeden çalışmalarına devam edecek." - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Köy Yollarında Kış Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement