Turan Derneği Suriye'deki Türkmenlere Yapılan Saldırıları Kınadı - Son Dakika
Yerel

Turan Derneği Suriye'deki Türkmenlere Yapılan Saldırıları Kınadı

Turan Derneği Suriye\'deki Türkmenlere Yapılan Saldırıları Kınadı

Kayseri’de Turan Derneği yaptığı basın açıklamasında Suriye’de Türkmenlerin yoğunlukta bulunduğu Bayır Bucak Türkmen Bölgesi’ne yapılan saldırıları kınadı.

22.11.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Turan Derneği yaptığı basın açıklamasında Suriye'de Türkmenlerin yoğunlukta bulunduğu Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ne yapılan saldırıları kınadı.

Kent meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Ali İhsan Öztürk, Türk dünyasını birlik olmaya davet ederek, "Bugün burada Turan'ın başkenti Kayseri'den tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Diyoruz ki Turan coğrafyasının neresinde bir Türk'ün tırnağına taş değse 350 milyon yüreğimizde hissederiz. Dün Karabağ'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da yaşanan sıkıntıları nasıl ciğerimizde hissettikse, aynı şekilde Türkmen Dağlar'ında, Suriye Türkmenlerine yapılan katliamı, saldırıyı şiddeti, soykırımı da yüreğimizde hissediyoruz. Diyoruz ki 350 milyon uyanacak bir gün. Bu çok uzak değil, çok yakın diye düşünüyoruz" dedi. 350 milyonluk Türk dünyasını bir olmaya, birlik olmaya davet ediyoruz" dedi.

Suriye Türkmenleri adına konuşma yapan Heysem Öztürk ise yapılan saldırıların Türk Milleti'nin varlığına zarar verdiğini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden yardım istedi. Öztürk, "Türk Milleti'nin değerli evlatları. Malumunuz Suriye'nin kuzey batısında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarında bulunan Bayır Bucak Türkmen Bölgesi bir haftadır Esad rejimi tarafından saldırılara maruz kalmaktadır. Rusya'nın hava desteğiyle devam eden saldırılar Türkmen Bölgesi'nin Türkmenlerden boşaltılmasını ve topraklarını işgal etmeyi amaçlamaktadır. Türkmen Dağları'nda Türkmen askerleri bölgeyi kanlarının son damlasına kadar korumaya çalışıyor. Ancak bu topraklarımızın büyük bölümü Esad rejiminin eline geçmiştir. bu durum bölgede bulunan sivil halkımızı soykırım tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Güdülen bu amaçlar aziz Türk Milleti'nin varlığına bir tehdittir. Biz Suriye Türkmenleri olarak Türkiye'nin bu gidişata 'Dur' demesini beklemekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle basın açıklaması sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan Derneği Suriye'deki Türkmenlere Yapılan Saldırıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement