Türbanlı Öğrencileri Derse Almayan Profesörden Cezaevine Girmeden Önce Son Ders - Son Dakika
Güncel

Türbanlı Öğrencileri Derse Almayan Profesörden Cezaevine Girmeden Önce Son Ders

Türbanlı öğrencileri fakülte binasına almadığı için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof Dr. Esat Rennan Pekünlü cezaevine girmeden önce verdiği son derste duygu dolu anlar yaşadı.

27.11.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ege Üniversitesi’nde, türbanlı öğrencileri fakülte binasına almadığı için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof Dr. Esat Rennan Pekünlü, ‘Evren ve Evrim’ konulu son dersini verdikten sonra cezaevine uğurlandı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültes Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Esat Rennan Pekünlü, 2012 yılında görev yaptığı sırada fakülte binasına türbanla girmeye çalışan öğrencileri engellediği için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bugün Yeni Foça Açık Cezaevine teslim olmadan önce, Bornova Nikah Salonu’nda ‘Evren ve Evrim’ konulu son dersini verdi.

Yaklaşık bin kişinin izlediği derste, duygulu anlar yaşandı. Bir buçuk saat süren dersin ardından ayakta alkışlanan Pekünlü’ye çiçek verilirken Pekünlü’nün gözleri doldu. Prof Dr. Rennan Pekünlü, ‘’Bu bir ayrılış değil, bu ayrılık bütünleştirirci bir ayrılık. Şimdilik hoşçakalın’’ dedi. Pekünlü alkışlar arasında aracı ile teslim olacağı Yeni Foça Açık Cezaevi’ne yola çıktı. 

ATAKAN ŞEN -SERHAT YILDIZ

Türbanlı Öğrencileri Derse Almayan Profesörden Cezaevine Girmeden Önce Son Ders
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türbanlı Öğrencileri Derse Almayan Profesörden Cezaevine Girmeden Önce Son Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement