Turgutlu Belediye Meclisi Son Kez Toplandı - Son Dakika
Yerel

Turgutlu Belediye Meclisi Son Kez Toplandı

Turgutlu Belediye Meclisi Son Kez Toplandı

Turgutlu Belediyesi'nin son meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

05.03.2014 17:25

Turgutlu Belediyesi'nin son meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

30 Mart 2014 seçimleri öncesinde son kez toplanan meclisin 2014 Şubat ayı meclis toplantı tutanağı ve meclis karalarının görüşülmesiyle başlayan toplantısında, İstasyonaltı Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan 2 adet taşınmazın, yada daha uygun yer bulunması durumunda buranın, Belediye Hizmetlerinde kullanılması üzere kamulaştırılması oy birliği ile kabul edilirken, imar komisyonunca görüşülüp komisyonda oy çokluğu ile kabul edilen, Yıldırım Mahallesinde bulunan 1 parselin spor alanından, konut alanına dönüştürülmesi yine çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinde bulunan Kent Konseyi Genel Kurul Kararlarının görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri MHP grubundan Yavuz Semizler ve CHP grubundan Lütfü Bıkmaz tüm meclis üyelerine başarılar dileyerek teşekkür etti.

MHP'li Meclis Üyesi Semizler konuşmasında Belediye Başkanı Serhat Orhan'a Ketenci Sitesi ile Has Bahçe arasında dökülen beton yolu sordu. Semizler; "Ketenci Sitesi ile Has Bahçe arasına dökülen beton yol özel bir talep üzerine mi geldi. Çünkü birinci sınıf bir beton dökülmüş. Halen Turgutluda bir çok 'Sanayi Sitesi içerisi, Eski Manisa Yolu' gibi bozulmuş harap olmuş yollar varken buraya özel bir talep mi geldi. Diğer sorum ise geçen ay meclisten geçirdiğiniz yardım yardımlar vardı çeşitli miktarlarda. Bunlarla ilgili seçim konuşmalarınızda MHP'li meclis üyeleri bunu kabul etmedi gibi konuşmalarınız oluyormuş. Sanki bizler mahallelere hizmet yapılmasını istemiyormuşuz bunları kabul etmiyormuşuz gibi söylemleriniz olmuş. Doğruyu söylemediğiniz için ben üzüntümü belirtmek istiyorum. Biz 2011 referandumunun hemen ardından Avşar köyüne 500 bin TL yardımı burada hep beraber evet oyu kullanarak vermiştik. Bundan sonra gittiğiniz mahallelerde bizimde onay verdiğimiz mesela Atatürk Mahallesine taziye çadırı gibi orada söylerseniz hep beraber onay verdiğimizi bizlerde memnun oluruz." şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Orhan ise "Biz ihtiyaç olan her yere beton döküyoruz parke taşı döşüyoruz. Buda onlardan birisi" şeklinde yanıtladı. CHP Şehir Meclis Üyesi Lütfi Bıkmaz ise 5 yıl süreyle Turgutlu için mesai harcadıkları meclis üyelerine teşekkür etti ve Bıkmaz'ın konuşması meclis üyeleri ve Başkan Orhan tarafından alkışlandı.

Mecliste ayrıca Altay Mahallesi Yorgancılar Sokağın ismi Turgutlu'da yaptığı ayakkabılarla marka haline gelen Ethem Ustanın Ethem-İş olarak bilinen adın verildi.

ORHAN MECLİS ÜYELERİNDEN HELALLİK İSTEDİ

Toplantının sonunda ise Belediye Başkanı Serhat Orhan yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerine teşekkür ederek birer plaket sundu. Orhan konuşmasında; "2009 yılından bu yana burada beraberdik. 30 Martta bir seçime gireceğiz, bu seçimin ülkemiz için Turgutlumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Az öncede Yavuz beyin söylediği gibi bu süreç içerisinde ben kendi adıma sizleri üzdüysem, kırdıysam sizlerden helallik istiyorum. Bundan sonraki süreçte de yeni seçilecek meclisimize, yeni seçilecek Belediye Başkanımıza canı gönülden başarılar diliyorum." dedi.

Başkan Orhan daha sonra Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan plaketleri 2009-2014 meclisi hatırası olarak tüm meclis üyelerine tek tek dağıtarak üyeleri tebrik etti.

"SÖYLEDİKLERİMİZİ YAZMIYORSUNUZ"

2009-2014 döneminde 56 belediye meclis toplantısını takip eden basın mensuplarına sadece Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve MHP Şehir meclis üyesi Yavuz Semizler teşekkür etti. Diğer meclis üyelerinden böyle bir teşekkürün gelmemesi basın mensuplarını üzerken, CHP Şehir Meclis üyesi Lütfi Bıkmaz plaket aldığı sırada; "Zaten söylediklerimizin çoğunu yazmıyorsunuz" diyerek veda havasında geçen toplantıda basın mensuplarına karşı tepkisini koydu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgutlu Belediye Meclisi Son Kez Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement