Turgutlu'da Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'da Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması

Turgutlu\'da Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde bazı sivil toplum kuruluşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif tören düzenledi.

30.08.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde bazı sivil toplum kuruluşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif tören düzenledi.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim - İş, Eğitim - Sen ve Turgutlu Yaşam Derneği adına Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan okudu.

Mustafa Kemal'in kahraman ordusunun 15 Temmuz'daki hain kalkışmadan sonra düşürüldüğü duruma dikkat çeken Ali Tezcan, şunları söyledi:

"Fethullahçı çete elemanları, emperyalizmden de aldıkları güç ve talimatla, sonunda devleti ele geçirmek için silahlı bir kalkışma başlatmış ve TBMM'ne, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na, kendi halkına bile silah sıkacak kadar alçalabilmişlerdir. Devlete o denli hakim olmuşlardır ki, Cumhurbaşkanı'nın 5 yaverinden 4 tanesi, Genelkurmay Başkanı'nın emir subayı, özel kalemi, Milli Savunma Bakanı'nın özel kalem müdürü, yani en yakınlarındaki kişiler bile FETÖ'cü çıkmıştır. Sonuçta bu kalkışma, yine kahraman silahlı kuvvetlerimiz içindeki Atatürkçü ve cumhuriyete gönülden bağlı subay, astsubay ve erlerimizce önlendi. Bazı belediyelerimiz, askeri birliklerin giriş kapılarını çöp kamyonlarıyla kapattılar ve bunu da televizyonlar aracılığıyla bütün dünyaya göstererek, şerefli Türk askerini bir kez daha yerin dibine soktular."

GATA'nın, Sağlık Bakanlığı'na devredilerek adının Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesini de eleştiren Tezcan, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler gününü kutlayarak, bizlere bu günü bağışlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısı önünde bir kez daha saygı ve rahmetle ama daha çok da utanarak eğiliyoruz" dedi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'da Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement