Turist Rehberleri "Gastronomi Uzmanlığı" İçin Malatya'da - Son Dakika
Yerel

Turist Rehberleri "Gastronomi Uzmanlığı" İçin Malatya'da

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) tarafından başlatılan "Gastronomide Uzmanlık" Projesi kapsamında, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çalışan turist rehberleri Malatya'ya geldi.

17.11.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) tarafından başlatılan "Gastronomide Uzmanlık" Projesi kapsamında, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çalışan turist rehberleri Malatya'ya geldi.

GARO tarafından düzenlenen gezi kapsamında Malatya'ya gelen GARO Başkanı Mehmet Severoğlu ve beraberindeki rehberler, Battalgazi Belediyesine ait tur otobüsüyle Battalgazi ilçesindeki tarihi yerleri gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

Arslantepe Höyüğü'nü inceleme fırsatı bulan rehberler, Eski Malatya'da bulunan Sanat Sokağı, Kervansaray ve Ulu Cami'yi gezdi.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Severoğlu ve rehberleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Arslantepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde geçici listeden asıl listeye geçmesi yönünde talepleri bulunduğunu anımsatan Karakuş, rehberlerin gezisinin buna katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Severoğlu da Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'nın tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, Battalgazi Belediyesinin tarihe, sanata ve kültüre vermiş olduğu önemin rahatlıkla görebildiğini kaydetti.

Battalgazi'nin tarihi ve kültürel miras anlamında zengin olduğunu belirten Severoğlu, şunları kaydetti:

"Arslantepe UNESCO asıl listesine geçecektir. Ama Battalgazi'ye turistlerin gelmesi gerekiyor. Battalgazi'de kültürel miras çok büyük. Bununla birlikte yalnız kültürel miras değil, Gurme ve Gastromiyi de buna eklemek istiyoruz. Çünkü Malatya mutfağı muhteşem. Bunu paylaşmak gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turist Rehberleri 'Gastronomi Uzmanlığı' İçin Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement