Yabancı Turistler, Rölyef Çalışmasını İlgiyle İzledi - Son Dakika
Yerel

Yabancı Turistler, Rölyef Çalışmasını İlgiyle İzledi

Batman Ziya Gökalp Anadolu Lisesinde yapılan rölyef çalışması, yabancı turistlerin ilgisini çekti.

21.01.2015 12:35  Güncelleme: 19:45

Batman Ziya Gökalp Anadolu Lisesi resim öğretmeni Mehmet Karadeniz ve öğrencilerin hazırladığı resim ve rölyef çalışmaları turistlerin ilgisini çekti.

Okulda hazırlanan resim, rölyef ve sanatsal çalışmaları titizlikle hazırlayan Mehmet Karadeniz ve öğrencileri, çalışmalarına tarihi sembolleri işleyerek, turistlere bilgi verdiler.

Yağlı boya ile ahşap kabartma çalışmalarını hazırlayan Karadeniz "Amacımız, tarihi figürleri günümüz sanatıyla bağdaştırıyoruz. Rölyefler genelde Anadolu, Antik Yunan, Mısır ve gibi mitolojik eserleri yansıtıyor. Geçen sene Mart ayında buna benzer bir çalışmayı sergilemiş ve yoğun ilgi görmüştük. Yeni çalışmalarımızı da, önümüzdeki Mart ayında yine sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.

Atölyedeki çalışmaları yakından takip eden ABD, Endonezya ve Güney Kore'li turistler, ortaya çıkan eserlerin fotoğraflarını çektiler. Daha sonra öğrencilerle toplu fotoğraf çektiren turistler, bölgenin tarihi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

TURİSTLER, ESKİ YERLEŞİM BİRİMLERİNİ GEZDİ

İsveç'te çeşitli resim ve sanatsal çalışmaları bulunan ressam Okan Aydın ve A.B.D. Endonezya, Güney Kore başta olmak üzere çeşitli ülkelerden İlimize gelen turistler, Batman merkeze bağlı Çayüstü Köyü ve Sincanlı ile Zerraki mezralarını gezdiler.

Zerraki mezrasında bulunan mağara evler ve neolotik çağlardan beri yerleşim birimi olan alanları gezen turistler, bölge hakkında aldıkları bilgilerden sonra İlimizden ayrıldılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yabancı Turistler, Rölyef Çalışmasını İlgiyle İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement