Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı.

16.04.2014 12:22

Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Karadeniz'in Renkleri" adlı karma resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde organize edilen serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Mümin Candaş ve çok sayıda sanat sever katıldı.

Öz, açılışta yaptığı konuşmada, turizmin kültür ve sanattan ayrı düşünülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sergide Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun'dan sanatçıların farklı tarzlarda eserlerinin yer aldığını belirten Öz, "Bölgemiz tarih ve kültür bölgesidir. Trabzon'da bu anlamda önemli sanatçıların yetiştiği sanat kentidir. Bu kimliğini güçlendirecek altyapıya ihtiyacımız var. Bunu yaşatacak sanatçılara ihtiyacımız var" dedi.

Öz, bölgede turizm alanında son yıllarda önemli mesafeler alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Trabzon ve Doğu Karadeniz pek çok kaderi paylaşıyor. Turizm, bölgesel düşünülmesi gereken bir konu. Bu alanda bugüne kadar önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceğiz. Yerel yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, turizm temsilcileriyle bir araya gelerek bir turizm platformu oluşturup, neler yapmamız gerektiğini hep birlikte değerlendireceğiz."

Candaş ise yaklaşık 90 sanatçının eserinin yer aldığı serginin amacının bölgenin sanatsal kültürünü ve gücünü daha geniş bir yelpazede sunmak, iller arası diyaloğu geliştirmek, ortak yaşam biçimi oluşturmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Sergi, 17 Nisan'a kadar gezilebilecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement