Turizm Haftası Sultanhanı'nda Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Sultanhanı'nda Kutlanacak

Turizm Haftası Sultanhanı\'nda Kutlanacak

Aksaray’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 38. Turizm Haftası kutlamalarının açılış programı bu yıl Sultanhanı Beldesi’nde yapılacak.

15.04.2014 14:52

Aksaray'da Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 38. Turizm Haftası kutlamalarının açılış programı bu yıl Sultanhanı Beldesi'nde yapılacak.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Turizm Haftası'nın kutlandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, kutlamaların Aksaray'da da hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Aksaray'da her yıl farklı bir turizm beldesinde bu kutlamaların yapıldığını ifade eden Doğan, bu yıl da turizm haftası açılış programının turizm beldelerimizden biri olan Sultanhanı'nda gerçekleştirileceğini belirtti. Doğan, 16 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 11.00'de Güzelyurt ilçesi Karballa Otel'de turizm konulu sergi ve panel ile turizm haftasının başlayacağını, aynı gün akşam saat 18.00'de ise Sultanhanı Beldesi'nde Halı ve El Sanatları Sergisi'ni müteakip ilimiz protokolünün katılımıyla Turizm Haftası açılış programının gerçekleştirileceğini dile getirdi. Programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçılarının konserinin olacağını kaydeden Doğan, yine Aksaray yetiştirdiği Türk Halk Müziği Sanatçılarından Mine Gez'in de Sultanhanı'nda bir konser vereceğini bildirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray'ın tam anlamıyla bir kültür ve turizm şehri olduğunu, ilimizin turizm alanındaki potansiyelini harekete geçirmek adına önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu çerçevede ilimizde turizm yatımlarının hızla artmaya başladığını belirten Doğan, Aksaray'ın Nevşehir'le beraber Kapadokya Bölgesi'nde en çok rağbet edilen il olduğunu ve geçen yıl Aksaray'a 853 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini vurguladı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Sultanhanı'nda Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement