Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği Yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanan Güney Ege'nin gözde tatil merkezleri Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'de polis ekipleri trafik kontrollerini sıklaştırdı.

16.07.2015 13:23

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanan Güney Ege'nin gözde tatil merkezleri Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'de polis ekipleri trafik kontrollerini sıklaştırdı.

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçireceği kıyı kesimlerde arife gününden itibaren trafik yoğunluğu arttı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri de sabah saatlerinden itibaren turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde trafik uygulaması başlattı.

Turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarına çok sayıda sabit radar yerleştirildi, trafik polisleri hız, alkol ve emniyet kemeri kontrollerini artırdı.

Arife gününün yanı sıra bayram tatili boyunca sık sık tekrarlanacak denetimlerde yasal hız limitinin üzerinde seyreden araç şoförlerine cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında fazla yolcu taşıyan ve emniyet kemeri takmayan bazı sürücülere de ceza kesildi.

Sürücülere çikolata ikramında da bulunan polis ekipleri, aynı zamanda Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Muğla Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğan Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince turizm merkezleri güzergahlarında 32 ekibin görev yapacağını söyledi.

Doğangüzel, bugünden itibaren 14.00-16.00 saatlerinde trafikte seyreden sürücüleri durdurup bir süre dinlenmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Sürücülerden yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını isteyen Doğangüzel, işaret ve işaretçilere uyulmasının hayat kurtardığını vurguladı.

Bayram süresince, sabit, gezici ve sürpriz radar uygulamaları olacağına işaret eden Doğangüzel, şunları kaydetti:

"Ayrıca trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerimizde sivil denetim ekipleri de olacak. Bu ekiplerimiz kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulayacak. Amacımız ceza kesmek değil, bölgemize tatil için gelen vatandaşlarımızın tekrar güven içerisinde memleketlerine dönüşlerini sağlamak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement