Turizmci Velde, Ölünce GATA'da Kadavra Olacak - Son Dakika
Güncel

Turizmci Velde, Ölünce GATA'da Kadavra Olacak

Turizmci Velde, Ölünce GATA\'da Kadavra Olacak

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki ilk pansiyonu açan 25 yıllık turizmci 65 yaşındaki Beliz Vander Velde, vücudunu kadavra olarak kullanılmak üzere Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) bağışladı.

02.02.2016 10:06

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki ilk pansiyonu açan 25 yıllık turizmci 65 yaşındaki Beliz Vander Velde, vücudunu kadavra olarak kullanılmak üzere Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) bağışladı. Eğitim ve bilimin önemine vurgu yapan 2 çocuk annesi Velde, "Benden sonraki nesillerin daha sağlıklı yaşaması için böyle bir bağış yaptım" dedi.

Ayvalık'ın ilk turizmcisi Beliz Vander Velde, bedenini kadavra olarak bağışladı. Fethiye Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi'nde yaşayan Velde, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Anatomi Ana Bilim Dalı'na yaptığı başvurunun ardından kadavra bağış belgesini aldı. Aslında organ bağışı da yapmayı istediğini belirten Velde şunları söyledi:

"Ben organ bağışı ile kadavra bağışını birlikte düşünmüştüm. Organ bağışından sonra kadavra alınmadığını öğrenince sadece kadavra bağışı yapmaya karar verdim. GATA'ya başvurdum, iki şahit huzurunda formu doldurup imzaladım. Ben üniversite okuyamadım, benim için eğitim, bilim çok önemli. Benden sonra gelecek neslin daha uzun yaşaması için, bilim insanlarının daha çok araştırma yapması gerek. Beyaz yakalılara gerekli araştırma ortamının sağlanması, bu sayede yurt dışına gitmeyerek ülkemizde kalmasını istiyorum. Bu araştırmanın yapılabilmesi için böyle bir bağış gereğini hissettim."

'YİNE ÇILGINLIK YAPMIŞSIN'

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yaptığı çalışmalarla Ayvalıklı'ların sevgisini kazanan Beliz Vander Velde çevresinin bu karara çok şaşırmadığını, tersine cesaretli bulduklarını dile getirdi. Velde, "Çocuklardan veya yakınlardan izin almak gerekiyor. Çocuklarım 'Yine çılgınlık yapmışsın' dediler, önce pek olumlu yaklaşmadılar. Sonra saygı duydular" diye konuştu.

Tıp öğrencilerine beden üzerinde ders verilmesi için yapılan kadavra bağışı, 10 yıl eğitim çalışmalarında kullanıldıktan sonra defnediliyor. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmci Velde, Ölünce GATA'da Kadavra Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement