Türk Arap Ekonomi Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Türk Arap Ekonomi Forumu

Türk Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF'2016) 11'incisi yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.

27.04.2016 11:03

Türk Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF'2016) 11'incisi yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, TAF'2016, misafir ülke Katar başta olmak üzere, Türkiye ve Arap ülkelerinden 500 üst düzey yöneticinin katılımıyla İstanbul'da düzenlenecek.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek TAF'2016, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOBB desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından yapılacak.

Forum kapsamındaki konuşmacılar, Türk-Arap ekonomik ilişkilerinde son 10 yılın değerlendirmesini yaparken, gelecek 10 yıla yönelik hedefleri anlatacak.

2005'ten itibaren her yıl düzenlenen ve bugüne kadar 8 Başbakan, 72 Bakan, 635 firma ve 5 binden fazla katılımcıyı buluşturan TAF, bölgenin olağanüstü koşullarına rağmen sağladığı süreklilikle istikrar sembolü olarak anılıyor.

Bankacılık, finans, enerji ve müteahhitlik temel konu başlıklarının yer verileceği, Finansbank'ı 3 milyar dolar ödeyerek satın alan Qatar National Bank (QNB), Kuveyt Türk ile bankacılıkta ilk Arap sermayesini temsil eden Kuwait Finance House ve Türk Telekom'un en üst düzeyde temsil edileceği TAF'2016'da, yatırım deneyimleri ve gelecek dönem vizyonu katılımcılarla paylaşılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Arap Ekonomi Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement