Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Öğretmenlerimiz Ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşünüyordu.

20.07.2015 15:50

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Öğretmenlerimiz Ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşünüyordu. Bakan Avcı'nın atama sayısını 37 bin olarak açıklaması tam bir hayal kırıklığına sebep olmuştur" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ağustos ayında 37 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladığını belirterek, "Bilindiği gibi TBMM'den çıkan yasayla 2015 yılı içinde MEB'e 47 bin kadro kullanabilme yetkisi verilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ağustos'ta 47 bin atama yapılacağını söylemişti. Dolayısıyla atama bekleyen öğretmenlerimiz Ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşünüyordu. Bakan Avcı'nın atama sayısını 37 bin olarak açıklaması tam bir hayal kırıklığına sebep olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'de norm kadro ihtiyacının 73 ilde 120 bin 610 olduğuna dikkat çeken Koncuk, şöyle devam etti:

"Atama bekleyen öğretmen sayısı ise 350 bin civarındadır. Yine sendikamızın yaptığı araştırmaya göre 78 ildeki ücretli öğretmen sayısı 79 bin 765'e ulaşmıştır. Hiçbir hakkı olmayan, iş güvencesi bulunmayan, girdiği ders başına ücret alan ücretli öğretmenlerle öğretmen açığının giderilmesinin eğitimimize olumlu katkısı yoktur. Açık öğretim mezunları, hatta iki yıllık yüksek okul mezunları bile ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Dolayısıyla kadrolu öğretmenler yerine, ücretli öğretmenlerle öğretmen açığını kapatmaya çalışmak, eğitimde kaliteyi ve verimi düşürmektedir. Eğitim bir milletin kalkınmasının temelidir. Öğretmeni olmayan, dersliği olmayan okullarda eğitim-öğretim yapılması mümkün değildir. Özellikle ücra bölgelerde öğretmensiz okullar vardır. Bu durum Türkiye'nin acı bir gerçeğidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement