Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikalarının ağustosta söz verildiği gibi 47 bin öğretmenin atamasının yapılmasını, bu yılın sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep ettiğini bildirdi.

20.07.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikalarının ağustosta söz verildiği gibi 47 bin öğretmenin atamasının yapılmasını, bu yılın sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep ettiğini bildirdi.

Koncuk, yazılı açıklamasında, çıkan yasayla bu yıl içinde MEB'e 47 bin kadro kullanılabilme yetkisinin verildiğini anımsattı. Atama bekleyen öğretmenlerin ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşündüğünü ifade eden Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın atama sayısını 37 bin olarak açıklamasının "tam bir hayal kırıklığı yarattığını" belirtti.

İsmail Koncuk, "Herkesin aklındaki soru '10 bin atama ne oldu, sırra kadem mi bastı?' şeklindedir. Bakan Avcı, 37 bin atamanın ne anlama geldiğini herkese açıklamak zorundadır. Sendikamız, ağustos ayında söz verildiği gibi 47 bin atama yapılmasını, bu yılın sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep etmektedir" ifadesini kullandı.

Koncuk, sendikalarının yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de norm kadro ihtiyacının 73 ilde 120 bin 610 olduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının ise 350 bin dolayında bulunduğunu belirtti. Koncuk, 78 ildeki ücretli öğretmen sayısının ise 79 bin 765'e ulaştığını aktardı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kadrolu öğretmen yerine, ücretli öğretmenlerle öğretmen açığını kapatmaya çalışmanın eğitimde kaliteyi ve verimi düşürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement