Türk Kızılay'ı Çorlu Şube Başkanı Dodurga Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılay'ı Çorlu Şube Başkanı Dodurga Açıklaması

"Dünya İlk Yardım Günü'nün, bu yılki teması 'afet ve acil durumlarda ilk yardım' olarak belirlendi"

15.09.2014 17:25

Türk KızılayÇorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, "Dünya İlk Yardım Günü'nün, bu yılki teması 'afet ve acil durumlarda ilk yardım' olarak belirlendi" dedi.

Dodurka, AA muhabirine açıklamasında, Dünya İlk Yardım Gününü, her yıl ilk yardım kursiyerleriyle kutladıklarını belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de, trafik kazaları, afet ve acil durumlar nedeniyle her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Dodurka, şöyle konuştu:

"Dünya İlk Yardım Günü'nün, bu yılki teması 'afet ve acil durumlarda ilk yardım' olarak belirlendi. Ülkemizde ve dünya ülkelerinde trafik kazaları, afet ve acil durumlar nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybetmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmalarına göre küresel düzeyde ölümlerin yüzde 90'ı yaralanmalardan dolayı meydana gelmektedir. Ülkemizde afet ve acil durumlar karşısında meydana gelen can ve mal kaybının azalmasının, ulusal mevzuatların iyileştirilmesinin tüm kurum ve kuruluşların bu konuda çalışması her aileden en az bir kişinin ilk yardım eğitimi alması gerekiyor."

Dodurka, Kızılay olarak ilk yardım konusunda eğitimler verdiklerini, kurumlara ve kişilere yönelik eğitimler düzenlediklerini vurgulayarak, halkı bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılay'ı Çorlu Şube Başkanı Dodurga Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement