Türk Kızılay'nın "Bir Kan Bir Fidan Projesi" - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılay'nın "Bir Kan Bir Fidan Projesi"

Türk Kızılayı kan ihtiyacını karşılamak için "Bir Kan, Bir Fidan Projesi" kapsamında Adana'da, 59 bin 300 fidanı bağışçılar adına toprakla buluşturulacak.

28.10.2014 15:18  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı'nın kan ihtiyacını karşılamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile başlattığı "Bir Kan, Bir Fidan Projesi" kapsamında Adana'da, bu yıl 59 bin 300 fidanın bağışçılar adına toprakla buluşturulacağı bildirildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ile şube binasında düzenlediği toplantıda, projeyi hayata geçirmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Türkiye genelinde 5 yılda 15 milyon fidan dikileceğini ifade eden Saygılı, şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı Adana Bölge Kan Merkezi olarak bu yıl 59 bin 300 fidanı bağışçılar adına toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Proje sayesinde kan bağışlayanlar, hem şifa bekleyen hastalara umut olacak hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunacak. Fidanlar, ülkemizin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında gönüllü kan bağışçıları adına dikilecek. Çalışmalarımızın başlaması anısına Orman Bölge Müdürlüğü'nün Rüzgarlı Tepe mevkisinde hazırladığı sahaya 'Adana Kızılay Hatıra Ormanı' tesis edildi. Fidan dikimi için hazırlanan sahaya ilk fidanlar 6 Kasım'da dikilecek."

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da anlamlı çalışmalara katkıda bulunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılay'nın 'Bir Kan Bir Fidan Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement