Türk Kızılayı Gezici Kan Bağış Tırı Edirne'ye Geldi - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Gezici Kan Bağış Tırı Edirne'ye Geldi

Türk Kızılayı Gezici Kan Bağış Tırı Edirne\'ye Geldi

Türk Kızılay'ının Gezici Kan Bağış Tırı Edirne'ye geldi.

16.11.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılay'ının Gezici Kan Bağış Tırı Edirne'ye geldi.

Kan bağışlarını toplamak için İlhan Koman Parkı'nda bekleyen tırdaki görevlileri ziyaret eden Edirne İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kamil Sani Öngören'de kan bağışında bulunarak, Edirneliler'den kan bağışı konusunda destek verdi.

Kan bağışçısı sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi Müdürü Dr. Erhan Aksoy da şunları kaydetti:

" Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi kan bağışına olan ilgi her gün artmakla birlikte hala daha istediğimiz düzeyde değil maalesef. Bu düzeyi arttırmak için kan bağışını arttırmak için her yerde organizasyonlar yapıyoruz. Bugün de gördüğünüz gibi kan bağışı organizasyonumuz çadırlı bir şekilde de devam diyor. İlkokullar, üniversiteler, askeriyeler sayabileceğimiz diğer tüm kurumlar ile her kesimden kurum ile daha doğrusu çalışmalar yapıyoruz.

Kan bağışını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çabalarımıza karşın halkımızdan da beklentimiz; kendilerinin de bir gün hasta olabileceklerini düşünerek, kendilerinin ve ailelerinin de bir gün kana ihtiyaçlarının olabileceğini düşünerek, sağlıklı oldukları dönemde kan bağışında bulunmaları ki kendilerinin de kana ihtiyaç duyma durumu olmasın. Tek amacımız bu. Bir amacımız daha var. Kan anonslarının duyulmaması için, depolarımızın sürekli dolu halde kalması için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye'nin genel ortalamasında 2 milyon 300 bin kişinin kan bağışı yapılmış insana ihtiyacı var.  Sürekli bağışçıya, daha doğrusu alınmış kana ihtiyacı var. Bunun bir miktarını yani bir milyon 9 bin ünitesini sağlayabiliyoruz. Bu açığın giderek, artarak tamamlanacağını umut ediyoruz. Bu oran Edirne için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Halkımızdan da bu açığı kapatmaları için bir an önce duyarlı davranmalarını temenni ediyoruz."

Kan bağış tırı yarın Uzunköprü'ye hareket edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Gezici Kan Bağış Tırı Edirne'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement