Türk Kızılayı Haftası - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Haftası

Türk Kızılayı Haftası

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Türk Kızılayı Haftası'nın her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlandığını belirtti.

28.10.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Türk Kızılayı Haftası'nın her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlandığını belirtti.

Çakay, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Türkiye'de kurulan ilk dernek olduğunu belirtti.

Türk Kızılayı'nın 1868 yılında yaralı askerlere yardım amacıyla kurulduğunu hatırlatan Çakay, şunları kaydetti:

"Bu dernek, 1877 yılında Hilal-i Ahmer adını aldı, Hilal-i Ahmer, kırmızı ay anlamına gelmektedir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı, Atatürk tarafından anlamına uygun biçimde, Kızılay olarak değiştirildi. Kızılay derneği savaş, deprem, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara, çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yapar. Bu felaketlerde yaralananlar için geçici hastaneler kurar. Kızılay'ın açtığı AŞ evlerinde, yoksul, kimsesiz ve düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtılır. Kızılay'ın yurt genelinde büyük depoları vardır."

Çakay, Türk Kızılayı'nın felaket anında en hızlı şekilde bölgeye ulaştığını ve sadece yurt içinde değil, yurt dışındaki felaketzedelere de yardım ettiğini vurguladı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement