Türk Kızılayı'ın, Irak'taki Yardım Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'ın, Irak'taki Yardım Faaliyetleri

Türk Kızılayı, terör örgütü DAEŞ şiddetinin yaşandığı Irak'ta, 550 aileye insani yardımda bulundu.

24.04.2015 15:05

Türk Kızılayı, terör örgütü DAEŞ şiddetinin yaşandığı Irak'ta, 550 aileye insani yardımda bulundu.

Irak'ta yaraları sarmaya devam eden Kızılay ekipleri, Erbil'de, Musullu 200 Türkmen aileye giysi yardımı yaptı. İçinde 5 kişinin giysi ihtiyacı karşılayacak elbise, battaniye ve kilimlerin yer aldığı yardım paketleri, Erbil'in çeşitli semtlerinde zor şartlarda barınmaya çalışan ailelere teslim edildi.

Kızılay ekibi, Kerkük'te ise Telafer'den gelen 350 Türkmen aileye gıda yardımı yaptı. Pirinç, şeker, makarna, bulgur, fasulye, salça ve sıvı yağdan oluşan 18 kilogramlık kumanyalar ailelere dağıtıldı.

AA muhabirine konuşan Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Sorumlusu Şafak Lostar, şimdiye kadar 280 tırla Irak'a insani yardım getirdiklerini söyledi. Hafta içinde Erbil'de 200 aileye daha yardım dağıtacaklarını aktaran Lostar, Diyala'nın merkezi Bakuba ile Hanekin ilçesindeki sığınmacılara da gıda ve kıyafet desteğinde bulunacaklarını dile getirdi.

Lostar, Irak Kızılayı'na da 13 ton gıda yardım yaptıklarını belirtti. Neredeyse her gün sahada olduklarına dikkati çeken Lostar, Irak'ın kuzey ve orta bölgesinin yanı sıra güneyindeki Şii sığınmacılara yönelik de insani yardım çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Lostar, Kerbela, Necef ve Kut bölgesinde yaklaşık 24 bin Türkmen sığınmacı olduğunu, bunların ağırlıklı olarak Hüseyniyeler'de (Iraklı Şiilerin cami ve mescitlere verdiği isim) kaldığını ifade etti. "Acı devam ettiği sürece her zaman bu bölgede olacağız" diyen Lostar, "Hayırsever halkımızın katkılarını bekliyoruz. IRAK yazıp 2868'e atılacak bir mesajla 10 TL bağışlayabilirler. ya da bankalardaki hesap numaralarımıza bağışta bulunabilirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'ın, Irak'taki Yardım Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement