Türk Kızılayı'nın Irak'taki Kurban Yardımı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'nın Irak'taki Kurban Yardımı

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde kampta ve evlerde kalan Türkmen sığınmacılara kurban eti dağıttı.

26.09.2015 17:32

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde kampta ve evlerde kalan Türkmen sığınmacılara kurban eti dağıttı.

Bölgedeki Kızılay ekibinden alınan bilgiye göre, Kerkük'ün 25 kilometre kuzeydoğusundaki Yahyava Çadır Kampı'nda kalan 460 Türkmen ailenin tamamına kurban eti yardımı yapıldı. Kerkük şehir merkezi ve Altınköprü ilçesinde ise evlerde barınan bin sığınmacı aileye kurban etinden dağıtıldı.

Kızılay ekibi dün ise Erbil'de kamplarda kalan arasında Şahbek (Şebek), Kürt, Arap, Yezidi ve Kakayilerin de bulunduğu bin 300 aileye kurban eti dağıtımı yaptı.

Türk Kızılayı Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 2 bin 760 sığınmacı aileye kurban eti dağıttıklarını söyledi. Türk Kızılayı'nın Irak'taki sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleri için 100 büyükbaş kurbanlık kestiği bilgisini paylaşan Lostar, hayırsever vatandaşların kendilerine verdiği vekaletlerin yerine ulaştırıldığını kaydetti. Lostar, kurban eti dağıtımlarının diğer bölgelerde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kızılay ekibine eşlik eden Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf da "Erbil'de dün Arap, Kürt, Kakayi ve Şebekleri ziyaret ederek kurban eti dağıttık. Bugün ise Kızılayımızın yardımlarını Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimize ulaştırdık. İşte bu, Türk Kızılayı'ın yapısında var. Türkiye'nin güzelliği buradadır. Türkiye, burada hiçbir ayrım yapmadan mazlumlara sahip çıkıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'nın Irak'taki Kurban Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement