Türk Narenciyesine Rusya'da Tanıtım - Son Dakika
Ekonomi

Türk Narenciyesine Rusya'da Tanıtım

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), Türk narenciyesinin daha fazla tanınması için Rusya'da "Rusya Sağlıklı Türk Narenciyesi Tüketiyor" adlı toplantı düzenledi NTG Başkanı Kavak: "2013 yılında, Türkiye’nin Rusya’ya narenciye ihracatında yüzde 17 artış yaşandı ancak biz daha fazlasını öneriyoruz.

02.12.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), sektörün en büyük ve stratejik ihracat pazarı konumundaki Rusya'da, Türk narenciyesinin daha fazla tanınması için "Rusya Sağlıklı Türk Narenciyesi Tüketiyor" adlı toplantı düzenledi.

NTG'den yapılan açıklamaya göre, NTG Başkanı Ali Kavak, toplantıda yaptığı konuşmada, Rusların her yıl tükettiği 1,7 milyon ton narenciyenin 432 bin tonunun Türk ürünü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 1,4 milyon tonluk narenciye ihracatının üçte birininden fazlasını Rusya'ya gerçekleştirdiğinin altını çizen Kavak, şöyle devam etti:

"2013 yılında, Türkiye'nin Rusya'ya narenciye ihracatında yüzde 17 artış yaşandı ancak biz daha fazlasını öneriyoruz. Tüm Rusya'yı daha fazla Türk narenciyesi tüketmeye davet ediyoruz. Size en yakın narenciye ülkesiyiz. Bu yakınlık hızımız ve mükemmeliyetçiliğimizle birleşiyor. Bilin ki en taze narenciye Türk narenciyesidir. Bizim üzerimize düşen şey her koşulda Rusya halkının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve onların sofralarını Türkiye narenciyesinin mutluluk veren lezzetiyle buluşturmaktır."

Türk narenciyesinin rakiplerinden üstün kılan niteliklere sahip olduğunu ifade eden Kavak, coğrafi avantajların yanı sıra, doğallıktan ve gıda güvenliğinden taviz vermeden üretilen ürünlerin fiyatlarının da halen rekabetçi olduğunu belirtti.

İhraç edilen her bir meyvenin hijyen, sağlık ve kalite koşullarını yerine getirip getirmediğinin titizlikle kontrol edildiğini vurgulayan Kavak, "Rus halkının sağlık ve enerji fışkıran bu kaynağı daha fazla tüketmesi için Türk narenciyeciler olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Rus tüketicilerin değişen taleplerini de günbegün takip ediyor, kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Rusya bizim en kıymetli müşterimiz ve biz de onların en önemli tedarikçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kavak'ın yanı sıra İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı Latif Ünal, Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ve Narenciye Tanıtım Grubu yönetim kurulu üyesi Nejdet Sin de katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Narenciyesine Rusya'da Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement