Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü düzenlenen bir törenle kutlandı.

10.04.2014 15:54  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü düzenlenen bir törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutan Vekili Sahil Güvenlik Komutanı Fatih İkinci, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, daire amirleri, emniyet personeli ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından konuşan Müdür Yılmaz, şehitleri rahmetle andığını, gazi ve şehit ailelerine minnet ve şükranlarını sunduğunu söyledi. Ercan, global bir dünyada yaşadığımızı, global bir dünya içerisinde gelişmekte olan ve gelişen tüm ülkelerin birinci önceliğinin güvenlik olduğunu belirterek, " Türkiye'de bu yenilik sistemine özellikle güvenlik içerisinde süratli bir şekilde adaptasyonu sağlayarak, Emniyet teşkilatının gerek insan, eğitim, teknik, teknoloji ve her türlü alanda gereken önemi sunmuştur" dedi.

Emniyette sadece donanımlı sistemin yeterli olmadığını, donanımlı sistemin yanı sıra polis ve halkla ilişkilerin göz ardı edilemeyeceğini, ikisinin birleşmesi sonucunda çok güçlü ve kuvvetli birlikteliğin doğacağını vurgulayan Ercan, "Bu nedenle bizler Bozyazı Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikle vatandaşımızın güvenini ve huzurunu kazanmak için bütün çabamızı, gayretimizi sarf etmekteyiz. Burada kısmen başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşımızla beraber hareket edersek, birlikten güç doğar felsefesi ile daha huzurlu, güvenli bir ülke yaratacağımıza inanmaktayım" şeklinde konuştu.

Mersin'e bağlı ilçeler arasında en huzurlu ve güvenli ilçenin Bozyazı olduğunu, son iki yıllık istatistik verilerin bunun en büyük kanıtı olduğunu ifade eden Ercan, "2012 yılı içerisinde Bozyazı'da 633 olay meydana gelmiş, bunun 579'u aydınlatılmıştır. 2013 yılı içerisinde de 523 olay meydana gelmiş bunun 492'si aydınlatılmıştır. Yadsınamayacak bir başarı var. Bu sadece olayların aydınlatılmasındaki başarı değil, aynı zamanda yıllara bakarsanız olay sayısında da düşüş var. Bu Bozyazı ilçe Emniyet Müdürlüğünün önleyici hizmetler görevini de tam bir şekilde ifa ettiğini göstermektedir bu veriler. Bizim için yeterli değil. Biz

mükemmele ulaşmak istiyoruz. Bozyazı'nın mükemmeli hak ettiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Ercan, polisin görevinin iki aşamalı olduğunu, birincisinin önleyici hizmetler, ikincisinin ise olayı aydınlatma ve faillerini yakalamak olduğunu kaydetti. Ercan, "Her iki aşamada da vatandaşın vereceği bilgiler çok önemli ve polisi en iyi şekilde yönlendirecektir. Buna ihtiyacımız vardır. Bizim için bu altın değerinde bir kaynaktır. 2012 yılı içerisinde Bozyazı'da polise ulaşan ihbar sayısı bin 79. Bunlardan değerli olarak kabul ettiğimiz 886. Yanlış asılsız olarak yorumladığımız ise 193 ihbar. 2013 yılında ise Bozyazı'da 961 ihbar yapılmış, 697'si asıllı, 264'ü asılsız çıkmıştır. Yıllar içerisinde ihbar sayısında düşüş var. Bozyazı'nın huzur ve mutluluğu, daha iyi bir geleceği için bu konuda vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki biz devletimizin emrinde Bozyazı'lıların hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören sona ererken, Bozyazı Öğretmenevi'nde resepsiyon verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement