Türk Telekom Pilott'un İlk Girişimcilik Zirvesi 10 Eylül'de - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Pilott'un İlk Girişimcilik Zirvesi 10 Eylül'de

Türk Telekom PİLOTT Programı'nın ilk Girişimcilik Zirvesi 10 Eylül'de gerçekleştirilecek.

08.09.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom PİLOTT Programı'nın ilk Girişimcilik Zirvesi 10 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, Türkiye'de ilk kez özel sektör bünyesinde hayata geçirilen girişimleri hızlandırma programı PİLOTT kapsamında yatırımcıları, girişimcileri, global ölçekte başarı kazanmış girişimleri, ilgili kamu kuruluşlarını, üniversiteleri ve PİLOTT Programı'nda yer alan girişimcileri, PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'nde bir araya getirecek.

Türk Telekom'un girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi ve yenilikçi fikirleri Türkiye'ye katma değer sunacak işlere dönüştürmeyi amaçlayan PİLOTT Programı çerçevesinde düzenlenen PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'nde dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcıları girişimci adaylarına tecrübelerini aktaracak, girişimlerinde başarıyı yakalamanın sırlarını paylaşacak. Zirve'de Ali Sabancı ve Leyla Alaton girişimcilerle deneyimlerini paylaşacak, Airbnb, Avrupa Yatırım Bankası, Telefónica, UBER temsilcilerinin yer aldığı sohbet ve panellerde paylaşım ekonomisinin yükselişi ve Avrupa'daki girişimcilik ortamı tartışılacak.

Türk Telekom'un girişimcileri desteklemek ve onlarla işbirliği yapmak amacıyla başlattığı PİLOTT programı, 10 Eylül'de ilk Girişimcilik Zirvesi'ni gerçekleştirecek. Zirve'de dünyanın ve Türkiye'nin öncü girişimcileri ve yatırımcıları, deneyimlerini ve başarılarının sırlarını anlatacak.

Zirvede seçilecek 3 girişim, ABD'deki Silikon Vadisi'ne gidecek

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan ve Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Hakan Dursun'un ev sahipliğinde düzenlenecek PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'nde, Türk Telekom genel müdür yardımcılarının belirlediği en başarılı 3 girişim açıklanacak. İlk 3 ekip sırasıyla 60, 30 ve 10 bin liralık çekirdek sermayesinin yanında Silikon Vadisi'ne giderek orada yer alan global girişimlerin ofislerini ve Stanford ve Berkeley üniversitelerini ziyaret edip, dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarıyla görüşme imkanı elde edecek.

Mentorlardan üniversitelere, yatırımcılardan iş dünyasına kadar çok geniş bir katılımcı profiline sahip olan PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'ne katılmak isteyen üniversite öğrencilerine ve girişimcilere yönelik bir de sosyal medya kampanyası gerçekleştiriliyor. Sosyal medyada "@tt_pilott" Twitter hesabı üzerinden "#pilottzirve" etiketi ile paylaşım yapan kişiler arasından belirlenecek 5 kişi, PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'ne katılmaya hak kazanacak.

- PİLOTT Programı

Türk Telekom'un 2013 yılında girişimcilik ekosistemini büyütmek ve girişimcilerle işbirliği yapmak üzere hayata geçirdiği PİLOTT Programı, Türkiye'nin ilk kurumsal tabanlı hızlandırma programı olma özelliğini taşıyor. PİLOTT'a seçilen ekiplere çekirdek sermayesi, eğitimler, ofis alanı sağlanıyor. Ekipler, aralarında Mynet kurucusu Emre Kurttepeli, Markafoni kurucusu Sina Afra, Aslanoba Capital kurucusu Hasan Aslanoba, Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, Lidyana.com kurucusu Hakan Baş, Yemeksepeti kurucusu Melih Ödemiş gibi Türkiye'nin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden mentorluk alıp, Türk Telekom'un uzman yöneticileriyle çalışma ve Türk Telekom'un iş ortağı olma fırsatını da elde ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom Pilott'un İlk Girişimcilik Zirvesi 10 Eylül'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement