Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Deniz: "Sendikal Mücadele Hak Arama Mücadelesidir" - Son Dakika
Yerel

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Deniz: "Sendikal Mücadele Hak Arama Mücadelesidir"

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Deniz: "Sendikal Mücadele Hak Arama Mücadelesidir"

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, sendikal mücadelenin hak arama mücadelesi olduğunu söyledi.

12.01.2015 10:33

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, sendikal mücadelenin hak arama mücadelesi olduğunu söyledi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, Türk Ulaşım-Sen Mali Sekreteri Yusuf Kayan, Türk Ulaşım-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Türk Ulaşım-Sen Çerkezköy Temsilcisi Abdurrahman Fırtın ve Çerkezköy TCDD Türk Ulaşım-Sen üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, 2013 yılında toplu sözleşme yaptıklarını hatırlatan Türk Ulaşım-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar, "Yetkili sendika olan Memur-Sen o zaman hükümet ile masaya oturdu. Yapılan toplu sözleşme ile çalışanlar için enkaz yılı oldu. Çünkü orada 123 TL'lik komik bir rakama imza attılar. 6461 yasa gereği demiryollarının serbestleşmesi ile ilgili bizler 30 Mart 2013 ve 4 Nisan 2013 tarihleri arasında Kapıkule Edirne'ye kadar yürüdük. Bu yasanın çıkmaması için mücadele ettik" dedi. 16 Nisan'da iş bırakma eylemi yaparak tepkilerini sürdürdüklerini hatırlatan Çınar, "Bunlara rağmen yasa Memur-Sen'in desteği ile çıktı. 2015 itibari ile uygulanmaya başlanacak. Siyasi konuştuğumuz söyleniyor ama ülke gündemini ilgilendiren her konu sivil toplum kuruluşlarını da ilgilendiriyor. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşu olduğumuz için ülke gündemi ile ilgili de konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

"SENDİKAL MÜCADELE HAK ARAMA MÜCADELESİDİR"

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, sendikal mücadelenin hak arama mücadelesi olduğunu söyledi. Hakkın, bütün insanlık tarihi boyunca son derece önemsenmiş, yukarılarda tutulmuş bir kavram olduğunu dile getiren Deniz, " Sendika, hakkın ve adaletin birlikte düşünüldüğü bir mücadeledir. 2013 yılında toplu bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme neticesinde 2014-2015 yılında bizlere yaşatacağı olumsuzluklar olacaktır" dedi.

Demiryollarının özelleştirme sürecine de değinen Deniz," KESK ve Kamu-Sen yeniden yapılandırma ve özelleştirme sürecine karşı olduğunu her zaman söylüyor. Bununla ilgili de üzerine düşeni yapacaktır. Bununla birlikte demiryolları da yok olacaktır" ifadelerini kaydetti.

Yetkili sendika ve konfederasyonların değerlendirileceği tarihin 15 Mayıs 2015 olduğunu belirten Deniz, "Bütün iddiamızla inşallah yetkili sendika olmayı başaracağız. Artık yavaş yavaş yukarıya doğru tırmanıyoruz. Buraya ikinci gelişimdir. Her yeri geziyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İlk defa 2003-2014 dönemi içerisinde malum sendika aşağı doğru, Türk Ulaşım-Sen yukarıya çıkıyor. Onların sonbaharı geldi bizim ise ilkbaharımız geldi" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Deniz: 'Sendikal Mücadele Hak Arama Mücadelesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement