Türkiye-Ab Kik Türkiye Kanadı Üyeleri, Çankaya Köşkü'nde - Son Dakika
Politika

Türkiye-Ab Kik Türkiye Kanadı Üyeleri, Çankaya Köşkü'nde

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bütün üyelerimiz gibi bizler de bu artan terör dalgasından duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı Sayın Başbakanımıza iletmeye geldik.

28.07.2015 14:28

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bütün üyelerimiz gibi bizler de bu artan terör dalgasından duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı Sayın Başbakanımıza iletmeye geldik. Cuma günü Ankara'da daha geniş bir istişare zemini için kuruluşlarımızın illerdeki temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıya Sayın Başbakanımızı davet edeceğiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı üyeleriyle birlikte, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabulü öncesinde, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Malazgirt'te şehit edilen jandarma binbaşı Arslan Kulaksız'a Allah'tan rahmet, saldırıda yaralanan eşine şifa ve başsalığı dileğinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Çalışan ve üreten kesimler olarak, esnafı, çiftçiyi, işçiyi, memuru ve işverenleri temsil eden, TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, HAK-İş ve TOBB olarak Başbakan Davutoğlu'nu ziyaret etmek için Çankaya Köşkü'ne geldiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıyadır. Bu çerçevede 23 Temmuz'da Suruç'ta vatandaşlarımızın öldürülmesi, Adıyaman'da askerimizin ve Ceylanpınar'da polis memurlarımızın şehit edilmesi üzerine, bir açıklama yayımlamıştık. Maalesef bu menfur eylemlerde çok sayıda yurttaşımızı kaybettik. Polis ve askerimizi şehit verdik. Tüm vatandaşlarımız gibi bizler de yaşanan bu vahim gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Son seçimlerde olduğu gibi, milletimiz, yine siyaset yapmanın yolunu sandıktan geçtiğini büyük bir olgunlukla göstermiştir."

"Kamu güvenliği tesis edilmeden üretim olmaz"

Hisarcıklıoğlu, mazereti ne olursa olsun terörün, siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, her türlü terörü kınadı.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın can güvenliği ve ülkemizde huzurun sağlanması hepimizin önceliğidir. Zira güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Güven ve huzuru, hukukun içinde kalarak, hayata geçirmek, devletin asli yükümlülüğüdür. Bunları sağlamaya yönelik tüm gerekli önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Açıktır ki kamu güvenliği tesis edilmeden üretim olmaz. Ticaret olmaz. İstihdam olmaz. Refahımız artmaz. Çocuklarımız için mutlu bir gelecek tesis edemeyiz. Bütün üyelerimiz gibi bizler de bu artan terör dalgasından duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı Sayın Başbakanımıza iletmeye geldik. Cuma günü Ankara'da daha geniş bir istişare zemini için kuruluşlarımızın illerdeki temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıya Sayın Başbakanımızı davet edeceğiz. Sayın Başbakanımız, heyetimizi bu çerçevede kabul edecekler."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye-Ab Kik Türkiye Kanadı Üyeleri, Çankaya Köşkü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement