Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu" Başladı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu" Başladı

Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu" Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ile Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği (NAMES) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu" başladı.

07.11.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ile Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği (NAMES) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu" başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "İnovasyonun Keşfi" ana temasıyla düzenlenen ve üç gün olarak planlanan sempozyumda, yeni bilim merkezlerinin kurulması ve işletilmesine destek olmanın yolları ele alınıyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, NAMES Başkanı Mujbil Almutawa, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve 14 ülkeden 200'e yakın bilim temsilcisi katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BTM'yi kurarak Türkiye'nin 81 ilinde bilim merkezi kurulmasına ve işletilmesine destek olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Karlık, sempozyumun da bu hedefle yapıldığını belirterek, "Düzenlediğimiz organizasyon sayesinde tüm bilim merkezleri bir araya gelip tecrübe paylaşımı yaparak, sürdürülebilir işletme modelleri, eğitimdeki yeni trendler, uygulamalı atölye içerikleri gibi konular hakkında bilgi alışverişinde bulunacak. Bilim ve teknoloji merkezleriyle ilgili stratejiler de yapılacak oturumlarla birlikte geliştirilecek" ifadesini kullandı.

Almutawa ise 12 ülkeden 15 üyenin, sempozyum dolayısıyla Bursa'ya geldiği bilgisini verdi.

Etkinliğin temasının "İnovasyonun Keşfi" olarak belirlenmesinin anlamlı olduğuna işaret eden Almutawa, "Gelişimi takip edemezseniz hayatın gerisinde kalırsınız. Yenilikçilik konusunda ilham kaynağı olacak oturumlara ilgilileri bekliyoruz. Yenilikçi çözümler ile sürekli büyümeyi sağlayabilir, rekabet kabiliyetini artırabiliriz. O yüzden burada, yenilikçiliğin bilim merkezleri üzerindeki etkilerini tartışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Uludağ da bilim merkezlerinin Batıda doğduğunu fakat NAMES ve Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu gibi organizasyonlar sayesinde bu tür yapıların Doğuda da yaygınlaştığını ifade ederek, TÜBİTAK olarak bu tür yayılmayı desteklediklerini, bilim merkezlerinin yaygınlaşması ve etkin toplumda bilimin yerleşmesini istediklerini kaydetti.

Daha sonra, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinde (NASA) çalışan Jeofizik ve Gökyüzü Bilimcisi Dr. Essam Eggy, alanıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Sempozyum, eğitimde inovasyon, inovasyonun sağlanması, bilimde inovasyon, toplum ve inovasyon alt başlıklarıyla düzenleniyor. Sempozyuma, 14 ülkeden 60 uzman ve Türkiye bilim merkezleri yöneticileri katılıyor. Bilim merkezlerine hizmet ve ürün temini yapan tedarikçi firmalar da organizasyon çerçevesinde stant açtı.

Mısır'da 2006 yılının ocak ayında kurulan NAMES, 4'üncü genel kurulunu Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu çerçevesinde Bursa'da gerçekleştirecek. BTM'nin de üye olduğu NAMES, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yeni başkanını belirleyecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement