Türkiye Çağrı Merkezi'ne 3 Ödül - Son Dakika
Güncel

Türkiye Çağrı Merkezi'ne 3 Ödül

Türkiye Çağrı Merkezi\'ne 3 Ödül

Vodafone, Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri'nde “En İyi Çağrı Merkezi Performans Gelişimi”, “Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi” ve “Teknolojinin En İyi Kullanımı” ödüllerine layık görüldü.

29.10.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone, Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri'nde "En İyi Çağrı Merkezi Performans Gelişimi", "Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi" ve "Teknolojinin En İyi Kullanımı" ödüllerine layık görüldü.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, IMI Conferences tarafından 8'inci kez düzenlenen Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Vodafone Türkiye'nin çağrı merkezleri, Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri'nde, "En İyi Çağrı Merkezi Performans Gelişimi" dalında birincilik kazandı. Ayrıca "Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi" ile "Teknolojinin En İyi Kullanımı" dallarında "Övgüye Değer" ödülü aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Bilgi ve İletişim Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Çelik, abonelerin hayatını kolaylaştıran hizmet ve ürünler geliştirdiklerini belirterek, kayıtsız şartsız müşteri memnuniyeti ilkesiyle, abonelerin ihtiyacına en hızlı şekilde yanıt vererek onların hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çağrı merkezi operasyonlarını ve çağrı merkezlerindeki altyapı yatırımlarını bu vizyonla yürüttüklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Çağrı merkezlerimizde daha güvenli ve daha hızlı bir diyalog ortamının yaratılmasına, çağrıların daha çabuk ve etkili şekilde yanıtlanmasına ve yanıtlarda yüksek kalite standartlarının yakalanmasına imkan sağlayacak çalışmaları sürdürüyoruz. Vodafone abonelerinin memnuniyetini sağlamak üzere attığımız adımların, Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri'nde takdir görmesi bizi gururlandırıyor.

Çağrı merkezi çalışanlarımızın yetkinliğini artıran 'Yenilmezler' projemiz, Türkiye'de bir ilk olan 'Vodafone Forum' uygulamamız, aboneleri sesinden tanıyan 'Sesli İmza' teknolojimiz ve bekleme sürelerini ortadan kaldıran 'Biz Sizi Arayalım' gibi yeniliklerimizle Ankara ve İstanbul ana lokasyonlar olmak üzere 5 bölgeye dağılmış çağrı merkezlerimizde 3500 çalışan ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Özellikle Samsun, Elazığ ve Afyon çağrı merkezlerimiz bölge ekonomisinin kalkınması ve özellikle gençlerin istihdama kazandırılmasına vesile oluyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Çağrı Merkezi'ne 3 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement