Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika
Güncel

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, garnizon komutanı, belediye başkanı, il emniyet müdürü ve cumhuriyet başsavcısı ile darbe girişimine tepki gösteren vatandaşları sükunete davet etti.

16.07.2016 03:32

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, garnizon komutanı, belediye başkanı, il emniyet müdürü ve cumhuriyet başsavcısı ile darbe girişimine tepki gösteren vatandaşları sükunete davet etti.

Vali Yurtnaç, beraberinde Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile Cumhuriyet Meydanı'na gelerek, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara hitap etti.

Son gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgi veren Vali Yurtnaç, "Özel Kuvvetler Komutanımız, 1. Ordu Komutanımız, Deniz Kuvvetleri Komutanımız hükümetin yanında olduklarını ve darbeye karşı olduklarını açıkladılar. Tüm bunlardan daha önce sokağa çıkıp Yozgat meydanını dolduran hemşehrilerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." dedi.

Darbe girişimiyle ilgili ilk etapta 6 albayın gözaltına alındığı bilgisinin geldiğini ifade eden Yurtnaç, "Her şerde bir hayır, hayır gördüğümüzde bir şer olabilir. Ülkemizi üzüntüye boğan bu olay bizim demokrasimizin halka sahip çıkmasını sağladı. Demokrasimizi güçlendirdi. Devletle milleti kaynaştırdı. Bundan sonra feriştahı gelse hukuk dışında kimse bu halka hiçbir şey yapamaz. Devletimizin, milletimizin, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yanındayız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da meydanlarda sadece AK Partililerin olmadığını, MHP'lilerin, CHP'lilerin ve diğer partililerle birlikte tüm milletin olduğunu belirtti.

Terör girişiminde bulunanların belalarını bulacaklarını ifade eden Arslan, "Sayın Valimiz burada, Alay Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Cumhuriyet Başsavcımız, rektörümüz burada, millet burada." ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'i okuyarak dua etti.

Vatandaşların darbe girişimini protestosu sırasında camilerden kısa aralıklarla ezan okundu. Belediye ses sisteminden de zaman zaman anons yapılarak vatandaşlar meydanlara davet edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement