Türkiye'den Telaferli Türkmenler'e Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Telaferli Türkmenler'e Yardım

Türkiye\'den Telaferli Türkmenler\'e Yardım

Türk Kızılayı, Bağdat'ın 45 kilometre güneyinde bulunan Nehrevan kasabasındaki konteyner barınma merkezinde yaşayan 400 Telaferli Türkmen aileye gıda yardımı dağıttı.

27.10.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Bağdat'ın 45 kilometre  güneyinde bulunan Nehrevan kasabasındaki konteyner barınma merkezinde yaşayan 400 Telaferli Türkmen aileye gıda yardımı dağıttı. Türk Kızılayı ve Irak Kızılayı'nın işbirliği, Bağdat Valiliği ve Türkmen Kardeşlik Ocağı'nın desteğiyle yürütülen yardım dağıtım organizasyonuna Iraklı Türkmen milletvekilleri de katıldı.

Yardım dağıtımı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bağdat Valisi Ali Timimi, Irak Merkezi Hükümeti ve yerel yönetimi olarak yerlerinden edilmiş Iraklılar için ellerinden geleni yaptıklarını ancak, insani yardım ihtiyacının çok fazla olduğunu ve Türkiye'den gelen yardıma müteşekkir olduklarını belirtti. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Türkiye ve Irak'ın kardeş olduklarını, Haziran ayından bu yana 470 TIR  dolusu insani yardım malzemesinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler tarafından Irak'a gönderildiğini, Türkiye'nin Bersive, Şarya ve Leylan'da olmak üzere 3 geçici barınma merkezi kurduğunu, bu merkezlerde 35 bin Iraklı'nın barınabileceğini kaydetti.

Büyükelçi Kaymakcı ayrıca, bugün Nehrevan'da Telaferli Türkmenler'e Türkiye'nin yardım elinin uzatıldığını, Telafer'in her zaman Türkiye'nin aklında ve kalbinde olduğunu, Dohuk'tan Basra'ya Anbar'dan Diyala'ya Türkiye'nin tüm Iraklılar'ı kucaklamaya devam edeceğini belirtti. Kaymakcı, terörün son bularak yerlerinden edilmiş Iraklıların biran önce evlerine dönebilmesini temenni ettiğini, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin Irak'ın yanında olduğunu ekledi.

Bağdat'ın diğer semtlerinde bulunan yerlerinden edilmiş Telaferlilere bugün de Türkmen Kardeşlik Ocağı tarafından Türk Kızılayı yardımlarının ulaştırılacağı belirtildi. - Bağdat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Telaferli Türkmenler'e Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement