Türkiye Finans Desteğiyle Pehlivanlar Er Meydanında - Son Dakika
Güncel

Türkiye Finans Desteğiyle Pehlivanlar Er Meydanında

Türkiye Finans Desteğiyle Pehlivanlar Er Meydanında

Türkiye Finans desteğiyle Edirne'de bu yıl 653.sü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde pehlivanlar Er Meydanına indi, büyük heyecan başladı.

24.06.2014 09:51  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans'ın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da desteklediği geçmişi asırlara dayanan ata sporu Kırkpınar Yağlı Güreşleri, heyecanlı müsabakaları izlemek üzere birçok ülke ve şehirden gelen binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birçok farklı kategoride pehlivanlar Altın Kemer'e sahip olmak için yarışacak.

Geçmişi asırlara dayanan ata sporu yağlı güreşleri kurumsal olarak destekleyen ilk ve tek finans kuruluşu Türkiye Finans'ın Genel Müdürü Derya Gürerk açılışla ilgili olarak, "Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan ata sporumuz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin coşkusunu bu yıl da paylaşmak bizi çok mutlu etti. UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan güreşlere destek vererek, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir görev üstleniyoruz" dedi. Gürerk sözlerine "Köklü değerlere önem veren bir kurumuz. Bu değerleri yaşatmanın önemine yürekten inanıyoruz. Çok önemli bir kültür mirasımız olan ve asırlara dayanan bu gelecek hakkında gençleri bilgilendirmek, böylesi değerlerimizin unutulmasını önlemek istiyoruz. Güreşleri sadece Er Meydanı'na gelenlerin değil, Edirne halkının tümünün izleyebilmesi için şehrin önemli meydanlarına dev ekranlar kurduk. Bu ekranlarla müsabakaların tüm heyecanını Edirne halkına taşıyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler için Bankacılık hizmeti sunuyor, böylelikle hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Etkinliğe verdiğimiz iletişim desteğiyle de tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni çok daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde devam etti.

653. Kırkpınar açılış töreni kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşları okundu. Pehlivanlar Mezarlığı'ndaki duanın ardından Selimiye Camii'nde mevlüt duası yapıldı. Sarayiçi açılış programı çerçevesinde yine saygı duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunması ile 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı tarafından göndere bayrak çekildi. Törende Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin açılış konuşmaları yaptı, güreşlere katılacak tüm pehlivanlar resmi geçit töreni gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Finans Desteğiyle Pehlivanlar Er Meydanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement