Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk'tan "Yönetici Görevlendirme Süreci" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk'tan "Yönetici Görevlendirme Süreci" Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Yönetici görevlendirme sürecini yakından takip ediyoruz.

15.08.2014 11:05

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Yönetici görevlendirme sürecini yakından takip ediyoruz. Adaletten şaşmayanları da, tetikçileri de asla unutmayacağız" dedi.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici görevlendirme sürecine ilişkin yazılı açıklama değerlendirdi. Yeni yönetici görevlendirmelerinin yakın zamanda başlayacağını, mevcut yöneticilerin puanlamasının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirten Koncuk, puanlama sonucunda, 75 puan ve üzerinde olan yöneticilerin başarılı sayılacağını kaydetti.

Koncuk, "Yapılacak puanlamaların ne kadar adil ve objektif olacağını yakında göreceğiz. Bu arada Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'yı arayarak, ilgili kişilerin, puanlama yaparken adil olmaları, hukuki problemler yaratmamaları konusunda uyarılması gerektiğini, ortada uçuşan listelerin varlığından bahsedildiğini, bunun kabul edilemez olduğunu söyledim. Sayın Bakan'da, 'Evet maalesef kraldan fazla kralcılar var, adil olunması konusunda uyaracağım' diyerek, söz verdi. Sayın Bakanın bu uyarıyı yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yönetici görevlendirme konusunu bu kadar sulandıran kimlerdir? sorusunun cevabını bu ülkede bilmeyen yoktur diye düşünüyorum" diyen Koncuk, şunları kaydetti: "Üye sayısını artırmak için, her türlü yolu mübah sayan, her türlü yalanı söyleyen, uçan kuşa makam, unvan vaat eden, tüm bunlardan sonra, adına utanmadan, sendika diyen ucube yapıyı bu ülkede herkes tahmin etmektedir. İnsanların egosuna hitap ederek, milleti birbirine düşman eden, birbirine kırdıran gammazlık yapmayı sendikacılık sayan güruh, ne Allah korkusu, ne kul hakkı yemek gibi bir kaygı gütmemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak, valilerimize de birer yazı göndererek, adaleti sağlamaları istenmiştir. Adil davranacak yöneticilerimiz mutlaka olacaktır. Başarılı yöneticilerimizi takdir edecek liyakatli yöneticiler Allah şükür hala vardır, ancak 'Ben emir kuluyum, bana ne denilirse onu yaparım' diyen tetikçiler de vardır. Hatta bazı ilçe merkezlerinde, belediye başkanlarının dahi bu işe müdahil oldukları, parti başkanlarının doğrudan işin içinde olduğu bilgileri gelmektedir. Yandaş sendikanın rolünü söylemeye gerek yok, zaten tüm bu tezgah onlar tarafından kurulmaktadır. İşini adam gibi yapan, adaletten şaşmayanları tebrik ediyorum ama tetikçilik yapanları çok yakından takip ediyoruz. Yönetici puanlamaları yapıldıktan sonra, bu tetikçilerin tamamını ifşa edeceğiz. Buradan tüm teşkilatımıza söylüyorum, adalet terazisini bozanları tek tek tespit ederek, bize bildiriniz. Bu zalimleri sadece Allah havale etmeyecek, hukuken yapılması gereken her şeyi yapacağız.

Türk Eğitim-Sen olarak ayrıcalık istemiyoruz; biz adalet istiyoruz, biz objektif değerlendirme istiyoruz, biz yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş insanların şundan, bundan değerlendirmesine tabi tutulmadan, alın terinin, hak ve hukukunun değerlendirilmesini istiyoruz. Her kim ki, adalet terazisini bozar, onu alınteri, emek hırsızı olarak ilan ediyoruz. Yönetici görevlendirme sürecini yakından takip ediyoruz. Adaletten şaşmayanları da, tetikçileri de asla unutmayacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk'tan 'Yönetici Görevlendirme Süreci' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement