Türkiye, Mali Hükümeti ile Muhalif Grupların Yaptığı Anlamayı Memnuniyetle Karşıladı - Son Dakika
Politika

Türkiye, Mali Hükümeti ile Muhalif Grupların Yaptığı Anlamayı Memnuniyetle Karşıladı

Dışişleri Bakanlığı, Mali hükümeti ile silahlı muhalif gruplardan bazılarının katılımıyla 15 Mayıs’ta Bamako’da imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşması’nın bu kez tüm taraflarca imzalanmasının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

22.06.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Mali hükümeti ile silahlı muhalif gruplardan bazılarının katılımıyla 15 Mayıs'ta Bamako'da imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşması'nın bu kez tüm taraflarca imzalanmasının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mali hükümeti ile silahlı muhalif gruplardan bazılarının katılımıyla 15 Mayıs günü Bamako'da imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşması'nın bu kez tüm taraflarca 20 Haziran 2015 tarihinde imzalanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Mali hükümeti başta olmak üzere tüm tarafları ve bu sonuca ulaşılmasında kolaylaştırıcı rol oynayan Cezayir ile diğer bölgesel ve uluslararası aktörleri tekrar tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu gelişmenin Mali'nin toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliğin korunması bakımından ehemmiyet arzettiği ve aynı zamanda Mali'nin karşı karşıya olduğu sınamalar bakımından taraflara önemli sorumluluklar yüklediği vurgulanan açıklamada, "Bahse konu anlaşma hükümlerinin taraflarca bütünüyle uygulanması, ülkedeki kalkınma ve refah çabalarına hız kazandıracaktır. Türkiye, dost ve kardeş Mali'ye elinden gelen her türlü yardımı sağlamaya ve bu yöndeki uluslararası çabaları desteklemeye devam edecektir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye, Mali Hükümeti ile Muhalif Grupların Yaptığı Anlamayı Memnuniyetle Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement