Türkiye'nin En Büyük 3. Adliye İnşaatı Adana'da Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük 3. Adliye İnşaatı Adana'da Yapılıyor

Türkiye\'nin En Büyük 3. Adliye İnşaatı Adana\'da Yapılıyor

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yaptırılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliyesi olacak olan Adana Adliye Binası inşaatı başladı.

12.07.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yaptırılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliyesi olacak olan Adana Adliye Binası inşaatı başladı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile başsavcıvekilleri inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Başsavcıvekilleri Cumali Tülü ve Mehmet Arıkan, Köprülü mahallesinde devam eden adliye inşaatını ziyaret ederek, proje müdürü Şavkı Sağır'dan inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

KAZIDAN ÇIKAN TOPRAK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NE

Hafriyat çalışmalarının devam ettiğini belirten Şavkı Sağır, yerin 12 metre altına kadar kazı yapılıp temel atılacağını ancak eksi 7 metrede yeraltı sularının çıktığını, şu an bu suyun tahliyesinin yapıldığını söyledi. Su seviyesini birkaç gün içinde düşüreceklerini ve temel betonarme imalatına başlalayacaklarını kaydeden Sağır, ayrıca kazı çalışmaları sırasında çıkarılan toprağın tahliyesinin de sürdüğünü belirterek, "Bugüne kadar yaklaşık 150 bin metreküp hafriyat malzeme çıkarıldı. Günlük 5 bin metreküp civarında toprak malzemesi çıkarıyoruz. Bugüne kadar çıkarılan toprak malzeme belediyenin döküm sahasına götürülüyordu. Başsavcılığımızın girişimleriyle hafriyat çalışmalarından çıkan toprak malzeme bundan sonra Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki Seyhan Baraj Gölü gövde inşaatında kullanılan malzemenin alındığı çukur alanların doldurulması için kullanılacak" diye konuştu.

BİN İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise Adana Adalet Binası'nın temelinin Ramazan Bayramı'ndan sonra atılmasının planlandığı, inşaatın bin iş gününde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Binanın, iki bodrum kat, zemin kat ve en yükseği 6 katlı olacak şekilde toplam 16 bölümden oluşağını belirten Yeldan, "İnşaatımızın yapımına 1 ay önce başlandı. Şu an harfiyat çalışmalarımız sürüyor. Biz de başsavcıvekillerimizle birlikte gidip inşaat çalışmalarını yerinde inceledik, bilgi aldık. Binamız hizmete girdiğinde, Türkiye'nin en büyük ve en modern adalet binaları arasında yer alacak. Gerek fiziki yapısıyla gerekse peyzaj düzenlemeleriyle hem vatandaşlarımızın hem de personelimizin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak" dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANLAR DA YER ALACAK

Toplam 58 bin metrekare alana inşa edilecek adalet binasının 30 bin metrekaresine bina oturumu, 28 bin metrekaresine ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Türkiye'nin en büyük ve en modern 3'üncü adliyesi olacak Adana Adalet Binası'nda 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu yer alacak. Ayrıca bina içinde vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatı da yer alacak. Bunların yanı sıra hem personelin hem de vatandaşların kullanabileceği bin 132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam bin 602 araç kapasiteli otoparkı bulunacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük 3. Adliye İnşaatı Adana'da Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement