Türkiye'nin En Büyük Hayvan Barınağında Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük Hayvan Barınağında Sona Gelindi

Türkiye\'nin En Büyük Hayvan Barınağında Sona Gelindi

Trabzon'da yapımına başlanılan ve yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olması planlanan Türkiye'nin en büyük hayvan barınağında sona gelindi.

17.08.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da yapımına başlanılan ve yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olması planlanan Türkiye'nin en büyük hayvan barınağında sona gelindi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni Trabzon'a kazandırdığı belirtildi.

Barınağın yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, 89 dönüm alan üzerine kurulan merkezin, 450 köpek kapasiteli olacağı kaydedildi.

Açıklamada, merkezde tüm sokak hayvanları ve doğada yaralanmış olan her türlü canlının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin yanında kedi evinin de yer alacağı vurgulanarak, ziyaretçiler için dinlenme yerlerinin de inşa edilmekte olduğu Trabzon Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye'de hayvan dostu barınakların en büyüğü ve en modernini Trabzon'a kazandırmaya çalıştıklarını belirtti.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hayvan dostu barınakların en büyüğü, en kapasitelisi ve tabiatın en güzel bölgesinde yer alanı, Trabzon'un Çağlayan Kendirli Mahallesi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bize tahsis ettiği arazide şehrimize, insanlığa kazandırıyoruz. Burada elektriğini jeneratörle, suyunu taşıyarak kullanan yüklenici firma arkadaşlarıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma Trabzon adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük Hayvan Barınağında Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement