Türkiye'nin İlk Milli Hava Savunma Füzesi Hisar'dan Bir İlk Daha - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Milli Hava Savunma Füzesi Hisar'dan Bir İlk Daha

Türkiye\'nin İlk Milli Hava Savunma Füzesi Hisar\'dan Bir İlk Daha

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması amacıyla başlatılan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) projesi kapsamında, otopilot kontrolüne sahip Kontrollü Test Füzesi (KTF-1) ve Türkiye’de de bir ilk olan çift darbeli motora sahip Balistik Test Füzesi (BTF-2) test atışları Aksaray’da yapıldı.

07.07.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması amacıyla başlatılan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) projesi kapsamında, otopilot kontrolüne sahip Kontrollü Test Füzesi (KTF-1) ve Türkiye'de de bir ilk olan çift darbeli motora sahip Balistik Test Füzesi (BTF-2) test atışları Aksaray'da yapıldı.

Milli Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi (Hisar-A), otopilot kontrolüne sahip Kontrollü Test Füzesi (KTF-1) ve Türkiye'de de bir ilk olan çift darbeli motora sahip Balistik Test Füzesi (BTF-2) test atışları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan katılımlarıyla Roketsan tarafından Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.

Tamamlanan testlerde; HİSAR-A füzeleri, fırlatma platformundan birinci darbe motoru ile başarılı bir şekilde ayrılarak, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra kendi bünyesindeki füze otopilotu kontrolünde, programlanan manevraları gerçekleştirerek uçtu.

Türkiye'de ilk kez çift darbeli roket motoruna sahip bir füzenin başarıyla uçurulmuş olmasıyla birlikte Roketsan, bu teknolojiye sahip dünyadaki sınırlı sayıdaki firma arasında gururla yerini aldı. Bu atışlı testler sonucunda, Türkiye'nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı.

TSK'nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte hava savunma füze sistemlerinin Türkiye'ye kazandırılması amacıyla, yürütülen HİSAR projeleri kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri Aselsan, füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştiriliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Milli Hava Savunma Füzesi Hisar'dan Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement