Türkiye'nin İlk Seyyar Köprüsü Yeniden Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Seyyar Köprüsü Yeniden Kuruldu

Türkiye\'nin İlk Seyyar Köprüsü Yeniden Kuruldu

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Çimenli köyündeki vatandaşlar tarım arazilerine ulaşabilmek için Zap Suyu üzerinde yeniden seyyar köprü kurdu.

15.07.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin Çimenli köyündeki vatandaşlar tarım arazilerine ulaşabilmek için Zap Suyu üzerinde yeniden seyyar köprü kurdu.

Türkiye'nin ilk seyyar köprüsü konumunda bulunan Çimenli köyündeki köprü, Zap Suyu debisinin düşmesi ile birlikte yeniden kurulmaya başlandı. Şehirden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari- Çukurca karayolu üzerinde kentin meyve ve sebze ihtiyacının büyük bir bölümünün karşıladığı Çimenli köyünün Seyitler Mahallesi sakinlerinin Zap Suyu üzerinde ulaşımlarını sağlayan seyyar köprü, adeta çileye neden oluyor. Zap Suyu'nun karşı tarafında bulunan tarım arazilerine ulaşmak için kullandıkları 45 metre uzunluğundaki seyyar köprüyü debi yükselince kaldırıp, debi azalınca da yeniden kuran köylüler, Zap Suyu'na adeta meydan okuyorlar. Köylüler, "Zap suyunun her yıl can aldığını herkes biliyor. Ancak suyun karşı tarafından tarım arazilerimiz bulunuyor. Zap Suyu debisinin düşmesiyle 45 metre uzunluğunda tahtalardan köprü yapıyoruz. Suyun debisi yükselince de tekrar seyyar köprüyü kaldırıyoruz. Yıllardın yetkililerden buraya bir asma köprü yapılmasını talep ettik, ancak halen kurulmadı" şeklinde konuştular. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Seyyar Köprüsü Yeniden Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement