Türkiye'nin Kredi Notunun Düşürülmesi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Kredi Notunun Düşürülmesi

Türkiye\'nin Kredi Notunun Düşürülmesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’un (S&P) Türkiye’nin kredi notunu düşürme kararının ‘’objektiflikten uzak ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşım’’ olduğunu belirtti.

21.07.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard & Poors'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürme kararının "objektiflikten uzak ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşım" olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine Müsteşarlığı ile anlaşması olmamasına rağmen Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye ilişkin değerlendirmede bulunan S&P'ye tepki gösterdi. Türkiye'nin darbe girişimi ile çok büyük bir badire atlattığına işaret eden Konukoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında hızla hareket edilerek piyasaların sağlıklı işlemesi için gerekli tedbirlerin alındığını, bu zorlu süreçte finansal piyasalarda küçük çaplı hareketler görülmesini doğal karşılamak gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, kredi notu tespit edilirken makro ekonomik değerlerin de dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, "Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır, güçlü bir finans ve bankacılık sistemine sahiptir. TBMM'nin bombalanmasına kadar giden görülmemiş boyutlardaki bu hain girişimin ardından alınan tedbirler sayesinde, yurt içi piyasalar önemli ölçüde etkilenmemiştir. Buna rağmen S&P'nin apar topar Türkiye için objektiflikten uzak bir değerlendirme yapması ve bu kadar hızlı not indirmesi iyi niyetli olmayan bir yaklaşımdır" şeklinde konuştu.

OHAL değerlendirmesi

OHAL uygulamasıyla, darbe girişimcilerinin hızla belirlenmesi ve adalete teslim edilmesi, devletin tüm birimlerinden temizlenmesinin amaçlandığını belirten Konukoğlu, "Bu, devletimizin bekası için gerekli bir adımdır. Ekonomik hayatı olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacaktır. İş dünyası olarak, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin üzerinde oynanan büyük oyunları bozmak için daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Kredi Notunun Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement