Türkiye'nin Toprak İşleme Aletleri Tekirdağ'dan - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Toprak İşleme Aletleri Tekirdağ'dan

Hayrabolu ilçesinde üretilen ekim ve toprak işleme aletleri, Türkiye'nin birçok iline satılıyor, yurt dışına da ihraç ediliyor Hayrabolu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Demir: "Türkiye'nin tarım aletleri ihtiyacının yüzde 45'ini biz karşılıyoruz"

23.01.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH GÖKMEN - SEDAT KARA - Hayrabolu'da üretilen toprak işleme aletlerinin, Türkiye'nin ihtiyacının yarısına yakınını karşıladığı bildirildi.

Hayrabolu Sanayi Sitesi ve ilçedeki başka alanlarda kurulu işletmelerin ürettiği ekim ve toprak işleme aletleri, Türkiye'nin birçok iline satılıyor, yurt dışına da ihraç ediliyor.

Hayrabolu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede tarım aletleri üretimi konusunda yoğun faaliyetleri olduğunu söyledi.

Üretimin her geçen gün arttığını, ilçede üretilen aletlerin Türkiye'ye dağıtıldığını aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Sanayi sitesinde yaklaşık 50 civarında ayrı ürün üretiliyor. Bunlar ekim ve toprak işleme aletleri. Sanayi sitemizde şu anda 70 firma irili ufaklı çalışmalar yapıyor. Bu firmaların da yaklaşık 35 tanesi Türkiye'deki illere satış yapıyor. Türkiye'nin tarım aletleri ihtiyacının yüzde 45'ini biz karşılıyoruz."

Demir, en büyük tarım aleti üreticilerinin Konya'da olduğunu ancak kendilerinin de üretimde geri kalmayarak Türkiye pazarında yer aldıklarını vurguladı. Firmaların yaklaşık 20'sinin takım imal edip yurt dışına gönderdiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:

"İlçemizde üretilen ürünler, 30 ülkede toprak işleme için kullanılıyor. Hayrabolu ilçesinin merkez nüfusu 18 bin. Böyle bir yerden ihracat yapıyoruz. Hem ilçe hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Sanayi sitemizde yaklaşık 800 kişi istihdam ediliyor." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Toprak İşleme Aletleri Tekirdağ'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement