Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk'ta Başladı

Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk\'ta Başladı

İzmir’in tarihi ilçesi Selçuk’ta bu yıl 43’üncüsü düzenlenen paraşüt şampiyonası başladı.

06.09.2014 16:29

İzmir'in tarihi ilçesi Selçuk'ta bu yıl 43'üncüsü düzenlenen paraşüt şampiyonası başladı.

Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk Efes Havalimanı'nda yapılan açılış töreniyle başladı. 6-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan şampiyonada, yaklaşık 70 paraşütçü yarışacak.

Bu yıl 43.'sü düzenlenen Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın açılışına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Havacılık Kulübü üyeleri ve şampiyonada yarışacak olan paraşütçüler katıldı.

YENİ PARAŞÜT OKULU AÇILACAK

Törende konuşan THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, paraşütçülük sporunun zor bir spor olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Paraşüt sporu zor, meşakkatli, uzun eğitim gerektiren ve pahalı bir spordur. Bu sporun asıl sermayesi gönüllülüktür. Son yıllarda maalesef ülkemizde paraşütçü yetişmiyor. İlk defa amatör paraşütçülerimize bu yıl THK çok büyük fırsatlar sundu. Son yıllarda aktif paraşütçülükle uğraşan kişi sayısı 70. Bu sayıyı arttırmak için genç sporculara ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte burada bulunduğumuz eğitim merkezi içerisinde bir okul açacağız. Bu uzun süreli bir eğitim olacak. İlk yıl 20, daha sonra artan sayılarda paraşütçü yetiştirme gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda gösteri takımı oluşturacağız. Bu proje için ortak akıl oluşturmamız lazım."

Festival hakkında da bilgi veren Akyüz, "Sporcularımız belli hareketleri yapacaklar. Bunlar kamera vasıtasıyla gözlenecek. Şampiyonada 70 sporcumuz yarışacak. Bireysel atlayışların yanında paraşütçüler bir de takım halinde atlayacaklar. Amacımız dünya standartlarında yarışmacı adaylarının da yetişmesini sağlamak" dedi.

"PARAŞÜTÇÜLÜK GÖNÜL İŞİ"

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı ise Selçuk'ta bu şekilde bir etkinliğin yapılmasını belediye olarak desteklediklerini belirterek, "Bu etkinliklerin artması için elimizden geleni yapacağız. THK'nin Selçuk'ta yaptığı her etkinlikte irademizi olumlu olarak ortaya koyacağız. Bu şampiyonun da en güzel şekilde devam etmesi ve sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Selçuk Kaymakamı Boyacı da paraşütçülerin Mustafa Kemal'in "İstikbal Göklerdedir" sözünü en iyi şekilde yaşatan sporcular olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Paraşütçülük bir gönül işi, duygu, cesaret, ciddiyet, intizam ve her şeyden önemlisi sağlık işidir. Efes Havaalanı ve Selçuk halkı 'İstikbal Göklerdedir' sözünü en iyi şekilde yaşatacaktır. Paraşütçülük eğitimi THK tarafından verilen zorlu bir eğitimdir."

Protokol konuşmalarının ardından Anadolu Beşiktaşlılar Deneği Havacılık Kulübü üyelerinden amatör sporcu Kemal Ertaç ile paraşüt sporuna destek veren paraşütçü Nuray Avcı'ya plaket verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement