Türkiye Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sandık Başında

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sandıklardan, barışa ve huzura dair büyük bir umudun çıkmasını temenni ettiğini söyledi.

01.11.2015 10:47

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sandıklardan, barışa ve huzura dair büyük bir umudun çıkmasını temenni ettiğini söyledi.

Demirtaş, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulunda kullandı.

Görevlilerin nüfus cüzdanını kontrol etmesinin ardından Demirtaş, "1114" numaralı sandıkta oy verdi.

Demirtaş, oy verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasi tarihi açısından önemli bir seçim gerçekleştirildiğini söyledi.

Seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçların ülke açısından hayırlı olması dileğinde bulunan Demirtaş,  "Hepimizin, bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı, en fazla ihtiyacımız olan şey huzurdur, barıştır. Bugün sandıklardan barışa ve huzura dair büyük bir umudun çıkmasını öncelikle temenni ediyorum" dedi.

Zorlu ve sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası geçirildiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu. Öncelikle seçimin hayırlı sonuçları, barış, özgürlük, demokrasi uğruna canını feda eden bütün arkadaşlarımıza, acılı ailelerine bir teselli olur diye temenni ediyorum. Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın herkes açısından geleceğe daha da umutla bakmayı gerektirecek bir sonuç olacağından kuşku duymuyoruz. Allah, bir kez daha hepimize 'Hayırlı uğurlu' etsin diyorum."

Demirtaş, herkesin bugün mutlaka akşama kadar oylarını kullanmasını isteyerek, "Geleceğimizi belirlemek, halkın elindedir. Sandık iradesi, güçlü bir şekilde demokrasimizi inşa etmeye yardımcı olsun temennisinde bulunuyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, seçimi Ankara'da izleyeceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, okulun önünde toplanan bazı partililer, Demirtaş'a ilgi gösterdi. Polis ekipleri de okul çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement