Türkiye ve Çin Dışişleri Bakanlıkları Ortak Çalışma Grubu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Çin Dışişleri Bakanlıkları Ortak Çalışma Grubu Toplantısı

Türkiye ve Çin Dışişleri Bakanlıkları Ortak Çalışma Grubu Toplantısı

Çalışma grubu toplantısının üçüncüsü 16 17 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

15.04.2014 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve Çin dışişleri bakanlıkları arasındaki ortak çalışma grubu toplantısının üçüncüsü 16-17 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 25 Haziran 2009'da Pekin'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Ortak Çalışma Grubu Toplantısı (OÇG) Kurulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" uyarınca kurulan OÇG'nin üçüncü toplantısının, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Çin Dışişleri Kıdemli Bakan Yardımcısı Zhang Yesui eşbaşkanlığındaki heyetler arasında 16-17 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da düzenleneceğini bildirdi.

OÇG çerçevesinde 16 Nisan'da Dışişleri Bakanlığı ve Çin Dışişleri Bakanlığı'nda görevli genel müdür ve genel müdür yardımcılarının eşbaşkanlıklarında, ikili ve bölgesel konularda kapsamlı istişarelerin yapılacağı belirtilen açıklamada, 17 Nisan'da ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu ve Çin Dışişleri Kıdemli Bakan Yardımcısı Zhang'ın başkanlığındaki heyetler arasında genel değerlendirme toplantısı düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, "Söz konusu istişareler, Türkiye ile Çin arasında stratejik ortaklık düzeyinde sürdürülmekte olan ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacaktır" denildi.

Çin Dışişleri Kıdemli Bakan Yardımcısı Zhang Yesui'nin, OÇG vesilesiyle ayrıca 17 Nisan 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından kabul edileceği, 18 Nisan günü de İzmir'i ziyaret ederek İzmir Valisi Mustafa Toprak'a nezaket ziyaretinde bulunacağı kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ve Çin Dışişleri Bakanlıkları Ortak Çalışma Grubu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement