Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Şanlıurfa Valisi Küçük: "(Kobani) Burada artık çok şiddetli çatışmalar var. Bölgeden gelişler bitti.

04.10.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Kobani'de (Ayn el Arap) çok şiddetli çatışmalar yaşandığını, şu anda bölgeden Türkiye'ye gelen olmadığını bildirdi.

Küçük, valilikte düzenlenen bayramlaşma programında gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam aleminin bayramını kutlayarak, Suriye'deki olaylar nedeniyle buruk ve hüzünlü bir Kurban Bayramı yaşadıklarını söyledi.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye 180 bin kişilik göç dalgası geldiğini ifade eden Küçük, şöyle devam etti:

"İnsanlar evlerinden, yurtlarından, yuvalarından ayrıldı. Türkiye onlara kucak açtı. Tabiki evlerinde, memleketlerinde bayram etmeyi daha çok isterlerdi ama bir tesellimiz var; hiç değilse canlarına bir zarar gelmedi. Bütün temennim en kısa zamanda memleketlerinde huzurun ve barışın hakim olmasıyla topraklarına geri dönmeleri. Burada bayramı onlarla birlikte kutluyoruz, bir bayram sevinci varsa da onlarla paylaşacağız. Onların o mahsun, kırık gönüllerini en azından bir nebze hafifletebilirsek, ne mutlu bize."

Küçük, gazetecilerin sınır hattındaki son duruma ilişkin soruları üzerine, Suriye'den gelenlerin girişlerinin Yumurtalık mevkisinden yapıldığını, buranın açık olarak beklediğini kaydetti.

Kobani bölgesinden artık Türkiye'ye geçmek isteyen olmadığını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Burada artık çok şiddetli çatışmalar var. Bölgeden gelişler bitti. Güvenlik kuvvetlerimiz sınır boyunca en etkili şekilde tedbirlerini almış durumda. İnsanların sağduyulu olması lazım. Elimizden gelen, sığınan insanların acılarını, yüklerini bir nebze hafifletebilmek. Bunun için çabalıyoruz. Oradan gelen insanlar bizim kardeşimiz, komşumuz, akrabamız. Elimizden gelen neyse yapacağız."

Küçük, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının Suriye'den gelen Kürtler için çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement