Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Yezidiler

Türkiye\'ye Sığınan Yezidiler

Türk Kızılayı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Siirt'e sığınan Yezidilere, yardımda bulundu.

09.09.2014 16:23

Türk Kızılayı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Siirt'e sığınan Yezidilere, yardımda bulundu.

Türk Kızılayı'nca Siirt'teki Yezidiler için gönderilen yardımlar, valilik ve belediye koordinesinde dağıtılmaya başlandı. Vali Yardımcısı Mustafa Pala ve belediye başkanı Tuncer Bakırhan, yardım dağıtımı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gönderilen oyuncakları çocuklara dağıtan Pala, burada yaptığı açıklamada, valilik ve belediye başkanlığı  koordinasyonunda Siirt'e gelen Iraklılara yerleşim yeri temin ettiklerini belirtti.

Yezidileri mağdur etmeden tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını aktaran Pala, şöyle konuştu:

"Belediye ve valilik olarak bütün ihtiyaçlarını koordineli olarak karşılamaya devam ediyoruz. Sağlık, eğitim, giyim ve gıda başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bundan sonra da herhangi bir aksaklık yaşanmadan Siirt'in misafirperverliğini göstereceğiz. Bize yakışır şekilde onları ağırlayacağız."

Pala, göz rahatsızlığı bulunan bir Yezidinin tüm sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağını da sözlerine ekledi.

Irak'tan Siirt'e gelen bin 200 Yezidinin kendilerini onurlandırdığı belirten Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık da din, ırk ve mezhep fark etmeksizin herkesin yardımına koştuklarını bildirdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement